Yeni Corona Vakaları Çıktı: 6 Şehirde Karantina Başladı

6 şehirde bazı mahalleler ve köylerde karantina uygulaması başladı. Başlatılan karantinanın 14 gün süreceği ve filyasyon çalışmalarının devam edeceği açıklandı. İşte karantinaya alınan yerler.

Yeni Corona Vakaları Çıktı: 6 Şehirde Karantina Başladı

Son dakika : Birçok şehirde karantina uygulaması başladı.

Valilikler tarafından son dakika açıklamaları yapıldı. Yapılan açıklamada corona vakalarının çıktığı bölgelerde karantina uygulamasının başladığına yer verildi. Biz de bu yazımızda bugün karantina başlatılan bölgelere yer verdik: 

TOKAT' TA KARANTİNA

Tokat 'tan gelen son dakika bilgisine göre  Zile ilçesine bağlı Derebaşı köyünde 14 gün süreyle karantina uygulanmasına karar verildi.

ARDAHAN 'DA KARANTİNA

Ardahan 'ın Çıldır ilçesinde bir köy karantinaya alındı. 

Kaymakam Alper Taş, Hıfzıssıhha Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada,  hasta ile temaslı kişiler olması nedeniyle ilçeye bağlı Sazlısu köyünün karantinaya alınmasına karar verildi. Karar üzerine İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, köyün giriş çıkışlarında tedbir aldı.

Sazlısu köyü ilçe Hıfzıssıhha Kurulunca 14 gün boyunca karantinaya alındı.

AFYONKARAHİSAR 'DA KARANTİNA UYGULAMASI BAŞLADI

Afyonkarahisar 'dan son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre Kızılören ilçesine bağlı Ekinova köyünde yeni corona vakalarının çıkması nedeniyle karantina başlatıldığına yer verildi.

Kızılören Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, "Artan yeni tip koronavirüs (Kovid - 19) vakaları, temaslı sayısının çok olması ve gelecekte meydana gelecek vaka artışlarının önüne geçmek için tedbir amaçlı olarak 16 Ağustos 2020 tarihi saat 00.00'dan itibaren ikinci bir emre kadar köye giriş ve çıkışlar yasaklanmıştır." denildi.

BİLECİK' TE KARANTİNA BAŞLADILDI

Bir son dakika haberi de Bilecik'ten geldi. Edinilen bilgilere göre merkeze bağlı Aşağıköy adlı köyde 10 evde corona karantinası başlatıldı. 

Akraba ziyareti yapıp köye dönen bir kişide corona çıkması sonrası karantina başlatıldı. Bu kişi hastaneye başvurdu ve hastaneye başvurulması sonrası bölgede karantina uygulaması başladı. Resmi açıklamada, "Söz konusu karar gereğince adı geçen köyde vatandaşlarımızın kesinlikle bir araya gelmemeleri, evlerinde kalarak köy sınırları dışına çıkmamaları, izolasyon kurallarına uymaları gerekmektedir." denildi. 

ADIYAMAN 'DA 78 ADRESTE KARANTİNA

son günlerde art arda karantina haberleri gelen Adıyaman'dan bir son dakika haberi daha geldi. Edinilen bilgilere göre Adıyaman 'da 78 evde karantina başlatıldı. 

Kent genelinde ve ilçelerde başlatılan karantina uygulaması 14 gün boyunca devam edecek.

KÜTAHYA 'DA KARANTİNA BAŞLADI

Bir son dakika haberi de Kütahya 'nın Simav ilçesinden geldi. Edinilen bilgilere göre Simav 'da 8 evde karantina başlatıldı. 

Kaymakam Türker Çağatay Halim başkanlığında toplanan Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararda , ilçe merkezindeki Fatih Mahallesi 'nde iki, Sırapayam Mahallesi'nde bir, Naşa beldesinde iki, Köseler, Şenköy ve Yemişli köylerinde ise birer evin karantinaya alınmasının kararlaştırıldığı duyuruldu.

Resmi açıklamada, "Alınan kararlar ile ev karantinası ve diğer emirlere uymayanlar hakkında İl İdaresi Kanunu'nun 66. maddesi ve Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesine göre idari para cezası ve diğer yaptırımların uygulanması hususları, toplantıya katılanların oy birliği ile kabul edildi." denildi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA