Van'daki Koronavirüs Vaka Sayısındaki Artış Endişe Veriyor

Yeni tip koronavirüste ikinci pik döneminin yaşandığı süreçte, Van'daki koronavirüs vaka sayılarının da artışı günden güne yükseliyor.

Van'daki Koronavirüs Vaka Sayısındaki Artış Endişe Veriyor

Valilik virüsün en çok yayıldığı düğün, nişan, sünnet ve mevlit gibi toplu etkinliklere ek önlemler hayata geçirirken, kent merkezinde hala bazı bazı vatandaşların koronavirüs önlemlerini hiçe sayarak hareket etmesi tepki çekti.

Koronavirüsle mücadelede vaka sayılarında artış görülen Van'da, valilik tarafından alınan tüm önlem ve tedbirlere rağmen süreç iyiye gitmiyor. Son bir haftada Türkiye'de vaka sayısının en çok artış gösterdiği illerimizden biri olduğu belirtilen Van'da bazı vatandaşlar uyarılara rağmen, maske takmadan gezerken, polis ekipleri denetimleri sıklaştırarak kurallara uymayanları uyararak cezai işlem uyguluyor. Bölgedeki esnaf ise kısıtlamaların gelmesinden endişe duyuyor. Konuya ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan bir esnaf, "İlk zamanlarda evlerimizden çıkmaya korkuyorduk, fakat zaman içerisinde rehavet oluştuğu ortada. Biz sokağa çıkma yasaklarının gelmesinden çok korkuyoruz. Tekrar kısıtlamalar gelirse, evimize ekmek götüremez hale geleceğiz. Lütfen herkes tedbirlere uysun. Uymayanlara da en ağır cezalar verilsin. Eğer bu durum böyle gidersesağlığımız da ekonomimiz de toparlanamayacak hale gelecek." diye konuştu.