Valilik Açıkladı: Aksaray'da Sokağa Çıkma Kısıtlaması Saatleri ve Diğer Tedbirler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kısmi kapanma açıklamalarının ardından valilikler il genelinde uygulanacak kısıtlamalara ilişkin vatandaşları bilgilendirmeyi sürdürüyor.

Valilik Açıkladı: Aksaray'da Sokağa Çıkma Kısıtlaması Saatleri ve Diğer Tedbirler

Aksaray Valiliği, alınan son kararları vatandaşlarla paylaştı.

Aksaray Valiliği, İl genelinde hafta içi 19.00 ile 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını bildirirken, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının Cuma günü 19.00 itibariyle başlayarak Pazartesi sabah saat 05.00'e kadar süreceği kaydedildi. Okul öncesi ve 8. sınıflar ile 12. sınıflar harici tüm kademelerin uzaktan eğitime geçileceğine yer verilen açıklamada, sokağa çıkma kısıtlaması saatlerinde zorunlu haller dışında şehirlerarası seyahatlere izin verilmeyeceği, 65 yaş üstü ve 18 yaş üstü vatandaşların şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanamayacağı kaydedildi. 

Aksaray Valiliği açıklamasında, ildeki kamu kurumlarında mesai saatlerinin 10.00 ile 16.00 saatleri arasında olacak şekilde hayata geçirileceğine vurgu yapılırken, yeme içme hizmeti veren iş yerlerinin sadece gel-al ve paket servis olarak hizmet vereceği,  kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personellerden hamile ve 10 yaş altı çocuğu olanlar ile kronik rahatsızlığı olanların idari izinli sayılacağı belirtildi. Düğün, nişan , nikah gibi törenlerin bayram sonuna kadar yapılamayacağına vurgu yapılan açıklamada, kafe, lokal, kıraathane, çay bahçesi ve spor salonlarının bayram sonuna kadar kapalı kalacağı, otellerin sadece kendi müşterileri ile sınırlandırılmış şekilde hizmet vereceği kaydedildi.