Vali Bayram Öncesi Açıkladı: 10 Gündür Korkutan Vaka Artışı

Erzurum Valisi bir son dakika açıklamasında bulundu ve kentteki corona salgınında son durumu aktardı. Vali yaptığı açıklamada 10 ündür vaka sayısında korkutan bir artış olduğunu söyledi.

Vali Bayram Öncesi Açıkladı: 10 Gündür Korkutan Vaka Artışı

Bir şehrimizde vaka sayısı 200 'ü geçti.

Korona ile mücadelede en iyi şehirler arasında olan Erzurum 'da son 10 gündür toplu törenler , kutlamalar ve düğünler nedeniyle vaka sayısı artmaya başladı. 10 gündür ciddi bir yükselişte olan Erzurum'da polis ekipleri, caddelerde, kapalı ortamlarda ve park ile bahçelerde maske mesafe kurallarını ihlal eden vatandaşları uyarıyor. 

KENTTEKİ TOPLAM VAKA

Yapılan açıklamada şehirde toplam vakanın 2511 olduğuna , bu vakaların 2300 'ünün iyileştiğine yer verildi. Hastalığa yakalanan 32 kişi ise yaşamını yitirdi. 

Korona döneminde önemli bir başarı elde ettiklerini söyleyerek bir basın açıklamasında bulunan Erzurum Valisi Memiş, "Pandemi sürecini Erzurum olarak çok iyi yönettik. Hala daha iyi yönettiğimizi düşünüyorum. Yeni normale geçişten önce 40-50 bandındaydık. Yeni normale geçtikten sonra biraz vakalarda artış oldu. Bunu kabul etmemiz lazım. İlk artışı büyükşehirlerden hemşerilerimizin gelmesiyle ilçelerimizde yaşadık. İl merkezinde çok fazla bulaş yoktu. Günlük vaka sayıları 1-2 civarındaydı. İlçelerimizde artış vardı. Şu an biraz daha tersine durum var. İl merkezinde vaka sayılarında artış olduğunu gözlemliyoruz. İlçelerimiz kontrol altında diyebiliriz. Yoğun bakımda yatan hasta sayımız çok yüksek değil. 5-10 vatandaşımız yoğun bakımda oluyor. Entübe hasta sayımızda da çok ciddi bir artış yok. Günlük pozitif vaka sayılarında artış olduğunu gözlemliyoruz. 'Peki, bu artış neden oldu?' diye baktığımızda daha çok insanların toplu halde bulunduğu yerlerde vaka sayılarının artmış olduğunu tespit ettik. Cenazeler, definler açık havada olduğu için daha kontrol altında. Ama taziyeler kapalı alanda yapılıyor. Bir de düğünler. Düğün sezonu açıldı biliyorsunuz. Düğün salonu sahipleriyle bir toplantı yaptık. Tabi ki istihdam yaratıyorlar, vatandaşlarımızın da ihtiyacı olan bir sektör. Bununla birlikte gözlemlediğimiz kadarıyla kurallara çok fazla riayet edilmediği durumlarla karşı karşıya kaldık. Bunlara ilişkin bir ikaz anlamında toplantıydı. Daha sert, açıkçası çok istemiyoruz ama cezai işlemleri de uygulayacağız" dedi.

TÜRKİYE GENELİNDE YÜKSELME VAR

Bir sağlık personeli ise tüm Türkiye 'ye uyarıda bulunarak maske takmayan ve kurallara uymayan vatandaşlara, "Sadece Erzurum'da değil Türkiye genelinde rahatlıktan dolayı bir yükselme var. Hayatlarıyla kumar oynamasınlar, herkes kurallara uysun. Gelecek nesillere iyi bir Türkiye bırakmak için elimizden geleni yapmak devlete yardımcı olmamız gerek" diyerek uyarıda bulundu.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA