Vali Atay'dan Koronavirüs Uyarısı Geldi: Malesef Plakamızı Yakaladık

Koronavirüs denetimlerine katılan Düzce Valisi Cevdet Atay, kentte haritada vaka oranının 81'e ulaştığın, vaka sayısının düşmesi için vatandaşların kurallara uyması gerektiğini söyledi.

Vali Atay'dan Koronavirüs Uyarısı Geldi: Malesef Plakamızı Yakaladık

İllere göre risk tablosunda Düzce'nin son zamanlarda vaka artışları gösteren iller arasında yer aldığını belirten Düzce Valisi Atay, "Düzce geçenlerde yüz binde 55'lerdeydi şimdi 100 binde haftalık olarak 81'e, maalesef plakamızı yakaladık. 81'e geldi. Neden bu artış? Bütün mesele bu artışı sağlayan da bizim vatandaşımız, bizim insanımız. Dikkat etmesi gereken de kurallara uyması gereken de bizim vatandaşımız. Bu rakamları aşağıya vatandaş kurallara uyarak çekebilir." dedi.

Vatandaşlardan tek taleplerinin kovid-19 kurallarına uyum olduğunu vurgulayan Düzce Valisi, "Bir tek isteğimiz buradan tüm vatandaşlarımıza kurallara uysunlar. Hızlı bir şekilde bu rakamları aşağıya düşürmek zorundayız. Başka çaremiz yok. Sağlık çalışanlarımızın daha önce içinde yaşadığı durumları hep beraber gördük. Aynı durumları tekrar yaşamayalım. Esnafımız da sağ olsun duyarlı. Esnafımız dikkat ediyor, dikkat etmeye çalışıyor. Vatandaşımızda esnafımızda ne kadar çok kurallara uyarsa bizde hızlıca daha aşağı seviyelere geliriz diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.