Vali Açıkladı: Vaka ve Korona Ölümleri Hızla Artmaya Başladı

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin bir son dakika açıklaması yaptı. İl Pandemi Kurulu sonrası açıklamada bulunan Erin, 1 Haziran sonrası vaka ve ölüm sayılarının arttığını söyledi.

Vali Açıkladı: Vaka ve Korona Ölümleri Hızla Artmaya Başladı

Bir ilde krona vakaları artışa geçti.

Şanlıurfa İl Pandemi Kurulu bugün Vali Abdullah Erin 'in başkanlığında toplandı. Video konferans yöntemi ile düzenlenen İl Pandemi Kurulu toplantısında şehirdeki güncel korona verilerine göre değerlendirmeler yapıldı. 

ÜLKEDE DÜŞÜŞ YAŞANIRKEN...

Yapılan son açıklamada, ülkede korona vakalarında düşüş yaşandığı bildirilirken , sosyal hayat kurallarının başladığı tarihten bu yana Şanlıurfa 'da vakaların artışa geçtiğine yer verildi. 

YASAKLAR VARKEN

Sokağa çıkma yasakları, şehirlerarası seyahat yasağı ve işyerlerinde kısıtlamaların olduğu dönemlerde korona vaka sayısının ülke ortalamasının altında olduğu açıklanırken , kontrollü sosyal hayata geçilmesi sonrası Şanlıurfa 'da vaka sayısının yükselişe geçtiğine yer verildi. 

İlk vakanın görüldüğü tarihten bu yana iyi bir performans ortaya koyduklarını , ülkece dünyaya örnek teşkil edecek bir süreç yönettiklerini söyleyen Erin, bu başarının gölgelenmemesi gerektiğini söyledi. 

Salgına rağmen hayatın devam ettiğini, vatandaşların sosyal mesafe , hijyen ve maske kurallarına dikkat etmesi gerektiğini söyleyen Erin, "Mart ayında ülkemizde tespit edilen ilk vakanın ardından uygulanan izolasyon tedbirleri sayesinde, normalleşme sürecinin başladığı haziran ayının başlarına kadar Şanlıurfa'da ciddi bir risk bulunmuyordu. Ancak haziran ayının başlarından itibaren vaka sayımızın ve can kaybımızın artmaya başladığını üzülerek açıklamak durumundayız. Vatandaşlarımızdan zorunlu olmadıkça evlerinden dışarıya çıkmamalarını, akraba ve komşu ziyaretlerini ertelemelerini istirham ediyoruz. Şanlıurfa için riskin 10 gün öncesinden daha yüksek olduğunu belirtmek istiyorum." dedi. 

1 HAZİRAN 'DAN SONRA HIZLA ARTTI

Vali yaptığı açıklamada, il genelinde 1 Haziran 'dan sonra korona vakalarının hızlı şekilde yükselmeye başladığını , bununla birlikte can kayıplarının da arttığı bildirildi. 

Ülke genelinde bugün karantinaya alınan yerler için TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA