Vakalar Arttı: Bu Şehirlerde Karantina Başladı

Son dakika haberleri geldi. Edinilen bilgilere göre 7 şehirde bazı köy ve mahallelerde karantina başladığına yer verildi. 14 günlük karantinanın uygulanacağı bölgeler yazımızda.

Vakalar Arttı: Bu Şehirlerde Karantina Başladı

Son dakika : 7 şehirde karantina başladı.

Korona salgınında son dakika bilgileri gelmeye devam ediyor. Yapılan son dakika açıklamalarında 7 şehirde birçok bölgenin karantinaya alındığına yer verildi. 

İl ve İlçe Hıfzısıhha Kurulları tarafından yapılan açıklamalarda karantinaya alınan yerlerin adreslerine yer verildi. İşte karantinaya alınan bölgeler:

GAZİANTEP 'TE KARANTİNA

Gaziantep İslahiye 'de 14 ev karantinaya alındı.Yeniceli Mahallesi'ndeki 71 yaşındaki anne M.D. ile 38 yaşında oğlu M.D, yüksek ateş ve öksürük  sonrası hastaneye kaldırıldı. 

Anne ve oğlunun korona testleri pozitif çıktı. Daha sonra yapılan filyasyon çalışmaları kapasamında 14 ev ve 65 kişi karantinaya alındı 

ARDAHAN 'DA KARANTİNA

Ardahan Göle 'den gelen son dakika bilgisine göre Eskidemirkapı köyü karantinaya alındı. Köyde korona çıkması sonrası başlatılan karantina ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Salgının bir an önce engellenmesi, vatandaşlarımızın sağlığının korunması amacıyla 14 gün süreyle köy giriş ve çıkışların kontrol altına alınmasına, köyde ikametgahı olmayan kişilerin girişine, temaslı hanelere giriş ve çıkışlara müsaade edilmemesine, ihtiyaç hali olmaksızın sokağa çıkılmaması hususuna, zaruri hallerde köy içinde maskesiz sokağa çıkılmamasına karar verilmiştir."

TUNCELİ 'DE KARANTİNA BAŞLADI

Tunceli Hozat 'a bağlı Altınçevre köyünde karantina başladı. İlçe Hıfzısıhha Kurulları tarafından yapılan açıklamada, "İlçemize bağlı Altınçevre köyünün 1 Temmuz itibariyle 14 gün süreyle karantinaya alınmasına, karantina sürecinde giriş-çıkışların ve karantina amaçlı takip kurallarına uygun hareket etmeyen kişilerle ilgili gelen ihbar ve şikayetlerin, İlçe Jandarma Komutanlığınca kontrollü şekilde sağlanmasına, köyün ihtiyaçlarının Vefa Sosyal Destek Birimleri tarafından karşılanmasına karar verilmiştir." denildi. 

Burmageçit köyü de şehir dışından gelen 3 kişinin koronalı olduğu tespit edilince bu köy de karantinaya alındı. 

GİRESUN 'DA KARANTİNA 

Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı Karaağaç köyünde 2 mahalle karantina başladı. Burada bulunan 6 ev izole edildi. 

Bulancak merkeze bağlı Sanayi mahallesinde 2, Pazarsuyu Köyünde 3 ve İhsaniye mahallesinde 1 hanede izolasyon tedbirlerinin uygulanmasına kararı verildi. 

ÇANAKKALE 'DE KARANTİNA

Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Yolindi köyünde karantina başladı. Resmi açıklama şu şekilde:

"İlçemiz Yolindi köyünde saptanan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasının yayılımını engellemek, toplum sağlığını korumak amacıyla 14 gün süreyle karantina kararı verilmiştir. Bu kapsamda köye giriş ve çıkışlar yasaklanmıştır. Vatandaşlarımızın çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini artıracağı değerlendirilen düğün salonu, lokanta, kafe, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, dernek lokalleri, toplu olarak her türlü kültürel ve sosyal etkinlik faaliyetlerinin yapıldığı tesislerin faaliyetlerinin geçici süreliğine durdurulmasına, düğün, nişan gibi merasimlerin geçici bir süreliğine ertelenmesine, ibadethanelerde bulaşma riski artışı öngörüldüğü için toplu olarak ibadet edilmesinin geçici olarak ertelenmesine, cenaze defin işlemlerinin mümkün mertebe kalabalık ortamlar oluşturulmadan yerine getirilmesi ve taziye ziyaretlerinin toplu bir şekilde yapılmaması hususunda vatandaşların bilgilendirilmesine karar verilmiştir."

KAYSERİ 'DE KARANTİNA

Kayseri 'nin merkez Talas ve Melikgazi ilçelerindeki bazı evlerde ikamet edenlerin Kovid-19 testleri pozitif çıktı.

Korona çıkması sonrası Talas'ta 49 daireli 2 blok, Melikgazi'de 2 daire karantinaya alındı.

KONYA 'DA KARANTİNA

Konya'nın Seydişehir ilçesinde Kızılcalar Mahallesi'nde yapılan testlerde, aynı aileden 4 kişinin testi pozitif çıktı. 

Bunun üzerine Seydişehir İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile mahalledeki bir apartmanda karantina uygulaması başlatıldı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA