Vakalar Artışa Geçti: Vali ve Belediye Başkanı 15 Gün Gerekmedikçe Dışarı Çıkmayın Dedi

Malatya Valisi Aydın Baruş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, vaka artışı sonrası vatandaşlara mesaj yolladı ve 15 gün gerekmedikçe sokağa çıkılmaması gerekitğini söyledi.

Vakalar Artışa Geçti: Vali ve Belediye Başkanı 15 Gün Gerekmedikçe Dışarı Çıkmayın Dedi

Malatya 'da vaka artışı.

Aralık 2019 'da Wuhan 'da ortaya çıkan ve kısa sürede büyüyerek tüm dünyaya yayılan coronavirüs salgını devam ediyor. Edinilen bilgilere göre Korona Malatya 'da da artışa geçti. 

Malatya Valisi Aydın Baruş ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, vaka artışı sonrası vatandaşları maske, mesafe hijyen konusunda uyarmak için  vatandaşlara mesaj gönderdi ve vatandaşların 15 gün boyunca gerekmedikçe sokağa çıkılmaması gerektiği istendi.

ÜLKE GENELİNE MASKE ZORUNLULUĞU GELDİ

Önceki gün İçişleri Bakanlığı tarafından bir genelge yayımlandı. Yayımlanan genelgede ülke genelinde maske takma zorunluluğu geldiği bildirildi. 

Malatya Valisi Aydın Baruş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan adına kentteki tüm vatandaşların GSM hatlarına mesaj gönderildi ve "Kıymetli hemşehrilerimiz, sağlığınız bizim için çok önemlidir. Kendinizin, ailenizin ve toplum sağlığı için lütfen mecbur kalmadıkça 15 gün boyunca dışarı çıkmayalım. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyalım" ifadelerine yer verildi. 

MASKEYE UYANLAR MESAFEYE UYMUYORLAR

Daha önce maske takma zorunluluğu gelmişti. Ancak yapılan açıklamada caddelerin , sokakların halen  dolu olduğu, maske takanların sosyal mesafeye uymadığı , kalabalıklar oluştuğu bildirildi. 

KAMUBULTENİ