Vakalar 15 Kat Arttı TTB’den Koronavirüs ile İlgili Yeni Tedbir Çağrısı

Koronavirüs vaka sayılarında son dönemlerde yaşanan büyük artışlar endişe verici boyuta gelirken Türk Tabipler Birliğinden vaka sayıları için tedbir çağrısı geldi.

Vakalar 15 Kat Arttı TTB’den Koronavirüs ile İlgili Yeni Tedbir Çağrısı

Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı haftalık Covid-19 verilerini Cumhuriyet gazetesine değerlendiren TTB İkinci Başkanı Ali İhsan Ökten, "Vakalar 1 ay öncesine göre 15 katına çıktı, acilen bir takım tedbirler almak lazım" ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamalarda yeniden tedbirlerin alınması gerektiğini maske, mesafe ve hijyen gibi kurallara yeniden dönüş yapılması gerektiğini belirten Ökten, “Artış çok fazla. Çok hızlı bir yükseliş var. Önlem almak gerekir ama iktidar bu yönde bir açıklama yapmadı. Acilen birtakım tedbirler almak lazım. En başta maske, mesafe, hijyen gibi kişisel koruyucu tedbirlere yeniden dönmek geliyor. Aşılama hızı mutlaka artırılmalı. Sağlık Bakanlığı konuya daha ciddi yaklaşmalı. Gidişat ne yazık ki daha kötü olabilir. Ölüm sayılarında artış var. Sonbaharda ciddi yükseliş bekleniyor. Bunların hepsini değerlendirdiğimizde, önümüzdeki süreç ciddi geçebilir” dedi.

TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut ise konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı: “Beklenen bir şeydi. Önlemler çok hızlı gevşetildi. Dünya Sağlık Örgütü pandeminin bitişini ilan etmeden Türkiye, önlemleri kaldırarak vaka sayısının artmasına neden oldu. Bu, sonbahara girişte kat be kat artar. Bu dönemde yine maske, mesafe, hijyene çok dikkat etmek gerekiyor”.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /