Vaka Sayısında Korkutan Artış: 6 Şehirde Karantina Başladı

Son dakika haberi: 6 şehirde corona nedeniyle karantina başladı. Vaka sayısının artması nedeniyle başlatılan karantina 14 gün sürecek. İşte bugün karantinaya alınan yerler.

Vaka Sayısında Korkutan Artış: 6 Şehirde Karantina Başladı

Son dakika : 3 şehirde corona vakaları artışa geçti: Karantina başladı.

Corona salgını tüm dünyada devam ediyor. Alınan önlemler, tedbirler salgını azaltsa da yayılmanın devam etmesi vatandaşları tedirgin ediyor. Son olarak 3 şehrimizden açıklamalar geldi ve birçok bölgenin corona nedeniyle karantinaya alındığına yer verildi. 

Vaka sayılarının artması nedeniyle alınan karantina kararları 14 gün geçerli olacak ve bu 14 günlük karantina sürecinde kıarantinada olan vatandaşların ihtiyaçları vefa sosyal destek grupları tarafından karşılanacak. 

İşte karantina başlatılan yerler:

ŞANLIURFA 'DA KARANTİNA

Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan son dakika açıklamasında 87 evde karantina uygulamasının başladığına yer verildi. İl ve İlçelerde bazı atandaşlarda korona vakası çıkması üzerine başlatılan filyasyon çalışmaları kapsamında 87 evin belirlendiği ve bu evlerde karantina uygulamasının başladığına yer ver verildi.

İşte ilçelerde karantinaya alınan evlerin sayısı:

Haliliye'de 23,

Karaköprü'de 27,

Eyyübiye'de 16,

Viranşehir'de 9,

Birecik'te 6,

Suruç'ta 2,

Bozova'da 2

Ceylanpınar ile Akçakale ilçelerindeki birer ev karantinaya alındı.

ÇANKIRI 'DA KARANTİNA

Çankırı 'dan son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre Kurşunlu ilçesinde bir köyün karantinaya alındığına yer verildi. 

Yapılan açıklamada, Dumanlı köyünde salgının kontrol altına alınması amacıyla İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararınca 14 gün süreyle karantina uygulanacağı bildirildi.

Bazı istisnalar dışında köye giriş çıkışlar kapatıldı.

NEVŞEHİR 'DE KORONA KARANTİNASI

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinden gelen son dakika bilgisine göre bir köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Konu ile ilgili Kaymakamlıktan bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, Güneyce köyünde salgının kontrol altına alınması amacıyla İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararınca 14 gün süreyle karantina uygulanacağı bildirildi.

Resmi açıklama şu şekilde:

"Koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında salgının önlenmesi, halk sağlığının korunması amacıyla Derinkuyu ilçemize bağlı Güneyce köyü, 14 gün süreyle karantina altına alınmış olup, köye giriş ve çıkışlar yasaklanmıştır. Söz konusu karar gereğince adı geçen köyümüzde vatandaşlarımızın kesinlikle bir araya gelmemeleri, evlerinde kalarak karantina kurallarına kesinlikle uymaları gerekmektedir."

KARS

Kars Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Koronavirüs (COVID-19) tedbirleri kapsamında Akyaka ilçesi Karahan köyü ile Selim İlçesi Laloğlu köyü karantinaya alınmış olup, her 2 köye giriş ve çıkışlar durdurulmuştur” denildi.

Karantinaya alınan köylerin giriş ve çıkışlarında jandarma ekipleri görevlendirildi. Görevli jandarma ekipleri köylere giriş çıkışlara izin vermiyor.

ÇORUM

Çorum Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Haydar köyünde salgının kontrol altına alınması amacıyla İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararınca 14 gün karantina uygulanacağı aktarıldı.

İkinci bir değerlendirmeye kadar uygulamanın devam edeceği belirtilen açıklamada, istisnai durumlar haricinde köyün giriş ve çıkışlara kapatıldığı kaydedildi.

İlçe merkezine 15 kilometre mesafedeki köyün girişinde, jandarma ekiplerince kontrol noktası oluşturuldu.

Yaklaşık 60 kişinin yaşadığı köyün yolunu şerit ve bariyerlerle trafiğe kapatan ekipler, acil durumlar ve hasat dönemi dolayısıyla biçerdöver operatörleri dışında köye insan ve araç giriş çıkışına izin vermiyor.

Köyde yaşayanların ihtiyaçları ise Alaca Kaymakamlığınca karşılanıyor.

ELAZIĞ

Palu'da vaka sayısı 16'ya yükseldi, ikinci bina da karantinaya alındı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA