Vaka Sayısı Biranda Arttı: Valilik Karantina Başlattı

Korona salgınında son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre Gümüşhane'de bir mahallede 11 kişide virüs çıktı. Mahalle karantinaya alındı.

Vaka Sayısı Biranda Arttı: Valilik Karantina Başlattı

Gümüşhane 'de corona alarmı.

Gümüşhane Valiliği tarafından bir açıklama yapıldı. Koronavirüs salgını nedeniyle yapılan açıklamada Şiran ilçesi Erenkaya Mahallesi 'ndeki yakınlarına şehir dışından ziyarete gelen bir kişinin rahatsızlandığı ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi. 

Adı açıklanmayan bu kişi hastanede karantinaya alındı ve korona testi yapıldı ve test sonucu pozitif çıktı. Pozitif testten sonra filyasyon çalışmaları başlatıldı ve bu kişi ile temas ettiği öğrenilen birçok kişiye test yapıldı.

Yapılan testlerde 10 kişide daha coronavirüs çıktı. 

Vakada korkutan artış sonrası İl Hıfzıssıhha Kurulu toplandı ve mahallede karantina uygulamasının başlamasına karar verdi. Karar sonrası mahalleye giriş çıkışlar kapatıldı ve bölgede kolluk kuvvetleri nöbete başladı. 

Gümüşhane Valiliği ´nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şiran ilçesi Erenkaya Mahallesi'nde 11 kişinin koronavirüs testi pozitif çıkmış olup, filyasyon çalışmaları neticesinde kamu sağlığının korunması ve virüsün yayılmasının önlenmesi amacıyla söz konusu mahallede karantina tedbiri uygulanmasına karar verilmiştir."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA