Vaka Sayısı Artan İlimizde Vali Uyardı! Sert Tedbirler Uygulayacağız

Erzurum Valisi Okay Memiş, kentte 54 olan yeni tip koronavirüs hasta sayısının, gelin gittiği Kars'tan babaevine ziyarete gelen kadının 9 kişiye virüs bulaştırması nedeniyle 63 olduğunu söyledi.

Vaka Sayısı Artan İlimizde Vali Uyardı! Sert Tedbirler Uygulayacağız

Köyün karantina alındığını söyleyen Vali Memiş, bu kararın çok sert şekilde uygulanacağını da bildirdi. Erzurum Valisi, koronavirüs konusunda yaptığı basın bilgilendirmesinde, "Dün itibariyle toplam vaka sayımız 54'tü. Ancak Horasan ilçemize bağlı Kırkgözeler Mahallesi'nden komşu köy olan Kars'a gelin gitmiş bir hemşehrimiz, köyünde Kovid-19 vakası var diye, kimseye haber vermeden baba evine geliyor. Bunun üzerine bugün 9 yeni pozitif vaka çıktı. Kendisinde de vaka belirtileri var. O köyü karantina altına aldık" diye konuştu.

Ülke genelindeki tedbirlerden farklı bir uygulama da yaptıklarını söyleyen Memiş, "Biz ilçelerden gelişleri bile seyahat izin belgesine bağladık. Tepki gördü ama uygulama ile özellikle il merkezinde salgını önledik. Erzurum'da günde en az 200-300 test yapıyoruz, vaka sayısı 1 ya da 2, veya hiç çıkmıyor" ifadelerini kullandı.