Vaka sayılarında son durum

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 4 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini açıklarken yapılan testlerden 975 yeni vakanın tespit edildiği belirtildi.

Vaka sayılarında son durum

Sağlık Bakanlığı tarafından yeni vaka tablosu açıklandı .Açıklamaya göre Türkiye’de son 24 saatte  128.854 kişiye test yapılırken yapılan testlerden , 975 yeni vaka tespit edildi.Öte yandan koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 4 oldu. Bir günde toplam 128 bin 854 test yapılırken, hastalığa yakalanarak iyileşen hasta sayısı 946 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer  veriliyor. Açıklanan verilere göre en az iki aşısını olmuş kişi sayısı ortalama yüzde 85,50 olurken, 1. doz ortalaması yüzde 93,19 oldu. 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 147 milyon 734 bin 958'e yükseldi.


2 doz aşılamada ilk sırada Osmaniye var
Açıklanan tabloda 2 doz aşılamanın oranı yüksek olan illerin başında Osmaniye gelirken bu ilimizi sırasıyla Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.
En düşük aşılama Şanlıurfa'da
Bakanlık tarafından açıklanan verilerde göre yüzde 62,7 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği il ise Şanlıurfa oldu. Bu ilimizi Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.