Vaka sayılarında düşmeye devam ediyor

Vaka sayılarında düşüş devam ediyor. Koronavirüsün etkisinin kaybetmeye başlamasıyla birlikte vaka ve vefat sayılarında hızlı düşüş devam ediyor.

Vaka sayılarında düşmeye devam ediyor

Vaka sayılarında düşüş devam ederken vakalar binin altına düştü.Yayınlanan son vaka tablosuna göre Türkiye'de son 24 saatte 134 bin 252 Covid-19 testi yapılırken yapılan testlerden 940 kişinin testi pozitif çıktı. Virüsün etkisinin kaybetmeye başlamasıyla birlikte vefat sayılarında da azalma görüldü. Vaka sayılarının düşmesiyle birlikte vefat sayılarında da düşüş gözlenirken bugün ölen kişi sayısı 4 olarak kayıtlara geçti. Son 24 saatte iyileşenlerin sayısı ise 1237 oldu.


Yayınlanan tabloda vaka sayılarının yanında Türkiye’deki aşılama oranları da yer alıyor .Türkiye'de bugüne kadar uygulanan aşı miktarı 147 milyon 717 bin 865 doza yükseldi.
18 yaş üstünde en az iki doz aşı yaptıranların oranı tabloda yer alırken bu iller sırasıyla  Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Manisa ve Zonguldak olarak sıralandı.
En az iki doz aşı uygulananların oranı en düşük iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ olarak sıralandı.