Vaka Sayıları Patladı Maske Fiyatları da Patladı İlk Kısıtlama Çağrısı Geldi Yüzde 300 Zam Geldi

Sağlık Bakanlığı koronavirüs vaka sayıları açıkladı. İBB Bilimsel Danışma Meclisinden maske takma çağrısı geldi. Fırsatçılar yine iş başına geçti.

Vaka Sayıları Patladı Maske Fiyatları da Patladı İlk Kısıtlama Çağrısı Geldi Yüzde 300 Zam Geldi

Koronavirüs vaka sayıları gün geçtikçe artmaya başladı. Geçen hafta vaka sayıları 117 binken bu hafta açıklanan verilerde vaka sayıları 226 bine çıktı. Vefat sayısında rakam daha ciddi rakam üö kattan fazla artarak vefat sayısı bu hafta 96’ya çıktı.

Maske Zorunluluğu Geri Gelmeli

Bu sayılarla beraber acaba yeniden maske zorunluluğu mu gelecek derken İBB Bilimsel Danışma Meclisinden çağrı geldi. Meclis, ‘’Maske zorunluluğu geri gelmeli’’ çağrısında bulundu. Özellikle toplu taşıma ve kapalı alanlarda maske zorunluluğunun geri gelmesi gerektiğini açıklayan meclis, bunun hemen yürürlüğe konulmasını istiyor.

Fiyatlar Yüzde 300 Arttı

Artan bu vaka sayıları ve gelen maske çağrısı fırsatçıların iştahını kabartırken fiyatlara yüzde 300 civarında zam yapan yerler olduğu açıklandı. Sosyal medyada bazı kullanıcılar 9.90’dan satılan 50’li maske fiyatlarının vaka sayıları sonrası 40 liraya kadar çıktığı görüntüleri paylaşarak isyan etti.

Almanya'da Maske Geri Geliyor

Dünya çapında yaşanan vaka sayılarındaki artış sonrası hükümetler yeni tedbirler açıklamaya başladı. Almanya sonbaharda maske zorunuluğunun geri geleceğini açıkladı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /