Vaka Sayıları Düştü Ama... Samsun Valisi Zülkif Dağlı'dan Aşı Olmak İstemeyenlere Uyarı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bugün açıkladığı koronavirüs vaka sayılarında düşüş görülen iller arasında yer alan Samsun'da iyiye doğru giden tabloya rağmen tedbirlerin elden bırakılmaması konusunda kesin tutum gözüküyor.

Vaka Sayıları Düştü Ama... Samsun Valisi Zülkif Dağlı'dan Aşı Olmak İstemeyenlere Uyarı

Haftalar boyunca Türkiye'nin en yüksek koronavirüs vakası görülen iller sıralamasında zirvede yer alan Samsun'da, denetimler aralıksız sürdürülüyor.

Resim

Vali Zülkif Dağlı, Çarşamba ilçesini ziyaret ederek burada Çarşamba Kaymakamı Yıldırım ve ilçe müdürlerinin katılımıyla değerlendirme toplantısı yaptı. Vaka sayılarındaki düşüş eğilimine rağmen tehlikenin sürdüğüne vurgu yapan Samsun Valisi, ramazan ayında olunmasına rağmen sosyal hareketliliğin yüksek olduğunun altını çizerek, zorunlu haller dışında dolaşımın azaltılması gerektiğini söyledi.

Resim

Çevre ilçelerle yoğun etkileşim içerisindeki Çarşamba ilçesinde denetimlerin HES kodu sorgulamalarıyla senkronize şekilde sürüdüülmesi gerektiğini belirten Samsun Valisi Dağlı, aşı sırası geldiği halde olmayan vatandaşlara da çağrıda bulunarak aşının hem kişinin kendi sağlığı hem de toplum sağlığı için tercih değil zorunluluk olarak görülmesi gerektiğini, oruç tutan vatandaşların aşı konusunda endişe duymamaları, iftardan sonra da aşılarını randevularını alarak yaptırabileceklerini söyledi.