Uzun Süre Sonra Koronavirüs Konusunda Güzel Gelişme! Vali Duyurdu: Vakalar Yüzde 80 Oranında Düştü

Bolu Valisi Ahmet Ümit, il genelinde koronavirüs vakalarının yüzde 80 oranında düştüğünü açıkladı.

Uzun Süre Sonra Koronavirüs Konusunda Güzel Gelişme! Vali Duyurdu: Vakalar Yüzde 80 Oranında Düştü

Bolu'da koronavirüs salgınıyla mücadele çerçevesinde getirilen sokağa çıkma kısıtlamalarıyla birlikte hasta, yoğun bakım ve  entübe hastası sayılarında düşüş görüldü. Bolu Valisi Ahmet Ümit, tedbirlerin tercih değil zorunluluk olduğunu vurguladı.

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında getirilen kısıtlamaların büyük etkisinin görülmeye başlandığını söyleyen Bolu Valisi Ümit, "İlimizde çok güzel gelişmeler. Entübe yüzde 27'nin üzerinde. Yoğun bakımda yüzde 30'un üzerinde. Hastane yatışları yüzde 40'ın üzerinde. Pozitif vakaların tespitinde yüzde 80'in üzerinde olumlu gelişmeler var. Yani bir önceki aya göre pozitif oranı yüzde 80 seviyesinde azaldı" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz aya göre hastane yatışlarında yüzde 40 seviyelerinde azalma görüldüğüne dikkat çeken Bolu Valisi ayrıca şunları söyledi: Yoğun bakım ve entübe yatışlarında yüzde 30'a varan düşüşler var. Ama önceki aylardan gelen problemler nedeniyle hastalarımız devam ediyor. Kısacası tedbirler hayat kurtarıyor. Buna göre tedbirler bir tercih değil. Bir zorunluluktur. Tedbirlere tam olarak uyduğumuzda inşallah bu işi hep birlikte başaracağız