Uzmanlar Uyardı! Koronavirüsten Kaçarken Bu Hastalığa Yakalanmayın!

Yeni tip koronavirüs salgını dünyada 203 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine, 3 milyona yakın kişinin de hastalanmasına neden olurken, bu süreçte en fazla yapılan uyarılardan birisi de kişisel hijyen kurallarına dikkat yönünde olmuştu. Fakat, koronavirüs korkusundan dolayı aşırıya kaçan dezenfektan kullanımı el egzamasını da beraberinde getirebilir.

Uzmanlar Uyardı! Koronavirüsten Kaçarken Bu Hastalığa Yakalanmayın!

Koronavirüsten kaçarken el egzamasında yükseliş görülmeye başlandı. Kovid-19 salgını nedeniyle daha sık dezenfektan kullanılır hale gelindiğini vurgulayan uzmanlar, derimizin üst kısmında koruyucu özelliği olan maddeler olduğunu derimizin örtücü tabakasının dezenfektanlardaki yoğun alkol nedeniyle aşınmaya başladığını, bunun da deri rahatsızlıkları oluşturduğunu belirtiyor. 

BELİRTİLERİ KIZARIKLIK İLE BAŞLIYOR

Aşırıya kaçan kolonya ve dezenfektan kullanımlarına karşı dikkatli olması gerektiğini söyleyen uzmanlar, el egzamasının öncelikle kızarıklık ile kendini belli ettiğini daha sonra kuruma ve kabuklanma görüldüğünü belirtirken, gerekli önlemlerin alınmaması halinde derinin kalınlaştığını bir süre sonra da çatlamaya başladığını belirtiyor. 

NEMLENDİRİCİ, VAZELİN, ZEYTİNYAĞ VE SUSAM YAĞI KULLANILABİLİR

El yıkandıktan sonra iyi bir medikal nemlendirici ile derinin desteklenmesi, vazelin kullanımı da el egzamasının gelişimini önleyebiliyor, hem de tedavi sürecinde işe yarıyor. Zeytinyağ ve susam yağ da derinin onarımına katkı sağlayabiliyor.