Uzmanlar Dikkat Çekiyor: Koronavirüs'ten Korunmada En Etkili 3 Yöntem

Yeni tip koronavirüs dünya genelinde ölüm saçmaya devam ederken, bilim insanları koronavirüsten korunmak için sosyal mesafe , hijyen kuralları ve maske konusunda dikkat çekmeye devam ediyor.

Uzmanlar Dikkat Çekiyor: Koronavirüs'ten Korunmada En Etkili 3 Yöntem

Dünyada 4 milyondan fazla insanın hastalanmasına, 277 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs ölüm saçmaya devam ediyor. Aralık ayında Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra yayılan koronavirüsle ilgili şimdiye kadar bir çok iddia ortaya atılsa da bilim insanlarının korunma konusunda şimdilik en etkili yöntemin maske takmak olduğunu belirtiyor.

Sosyal mesafeye uyulması konusunda tüm dünyada çağrılar devam ederken, kişisel temizlik kuralları da sık sık hatırlatılıyor. Ülkemizde Kontrollü Sosyal Hayat sürecine 11 Mayıs itibariyle geçilecek. Bir çok işletme tekrar hizmete açılacak. Bu sürece ilişkin en önemli uyarılar ise sosyal mesafe ve maske konusunda geliyor.

TEK BAŞINA HİÇ BİRİ YETERLİ OLMAYABİLİR! 

Sadece kişisel temizlik ile koronavirüsten korunamayacağını, sosyal mesafe ve maske kurallarına uyulmaması halinde virüsün bulaşmasının kaçınılmaz olacağına vurgu yapan uzmanlar, 11 Mayıs'tan itibaren açılacak işletmelere gitmeyi hedefleyen ve bu işletmelerde çalışanların maske kuralını asla unutmaması gerektiğini belirtiyor.