Umre Ziyaretleriyle İlgili Yeni Karar Açıklandı

Suudi Arabistan'da yeni karar açıklandı. Umre ziyaretlerine ilişkin yapılan bilgilendirmede, sadece aşı olan ya da koronavirüs geçiren kişilerin umre ziyareti gerçekleştirebileceği kaydedildi.

Umre Ziyaretleriyle İlgili Yeni Karar Açıklandı

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, Hacdan farklı olarak senenin her zamanı gerçekleştirilebilen umre ziyaretine ilişkin açıklama yayımladı. Ramazan ayının başlamasıyla birlikte sadece koronavirüs aşısı yaptırmış ya da koronavirüse yakalanarak iyileşmiş, antikor geliştirmiş Müslümanların umre ziyareti yapabilecekleri belirtildi.

Hac ve Umre Bakanlığı açıklamasında umre ziyareti için kabul edilecek müslümanların 3 kategoride belirleneceği, aşının iki dozunu da yapştıranlar, aşının ilk dozunu yaptırmış ve en az 14 gün geçmiş müslümanlar, koronavirüse yakalanarak iyileşmiş müslümanlar Umre ziyareti için kabul edilebilecekler.  Suud yönetimi, mart ayı başında bu sene hac farizqası için koronavirüs aşısının şart olarak belirlendiğini açıklamıştı. Suudi Arabistan'da bugüne kadar 5 milyondan fazla kişi aşılandı.

Sağlık bakanlığı verilerine göre ülkedeki 587 merkezde aşılama süreci devam ediyor.