Ukrayna'da Rusya'ya Çalışan Koronavirüs Ajanları Yakalandı

Ukrayna İç İstihbarat ve Güvenlik Teşkilatı, Kiev'de Rusya'dan para alarak sosyal medya üzerinden Ukrayna'daki koronavirüs salgınına ilişkin sahte haber yaydıkları belirlenen iki kişinin yakalandığı duyuruldu.

Ukrayna'da Rusya'ya Çalışan Koronavirüs Ajanları Yakalandı

Ukrayna İç İstihbarat ve Güvenlik Teşkilatı (SBU) tarafından yapılan bilgilendirmede, Rusya makamlarının Kiev'de bulunan iki kişi ile irtibata geçip bu kişilere para karşılığında sahte haber yaymalarının önerildiği kaydedildi.

Açıklamada, Ukrayna'da sahte haber yayarak toplumu paniğe sürükleme, iktidarın faaliyetlerinin gözden düşürülmesine ve ülkedeki toplumsal ve siyasi durumun istikrarsızlaştırmaya çalışan iki kişinin tespit edildiği belirtildi.

SBU'nun kameralarına sırtı dönük vaziyette konuşan gençler, Rusya'dan bazı kişilerin kendilerine yeni tip koronavirüsle ilgili sahte haber yayma konusunda teklifte bulunduklarını ve kendilerinin de teklif ettiklerini itiraf ederken, söz konusu kişiler, yaptıkları çalışmalar için Rusya'dan kendilerine havale yoluyla para gönderildiğini de belirtiyor.