Ücretsiz Maskeler Nasıl Alınacak? Mesaj-SMS Ne Zaman Gelecek?

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak önemli bir açıklama yaptı. Çolak açıklamasında, ücretsiz maskelerin eczanelerden temin edilmesi uygulaması kapsamında 20 ile 65 yaş arasındaki vatandaşların Sağlık Bakanlığınca telefonlarına SMS kodu ulaştırılmadan eczanelere başvurmamasını istedi. İşte detaylar.

Ücretsiz Maskeler Nasıl Alınacak? Mesaj-SMS Ne Zaman Gelecek?

Ücretsiz maske açıklaması.

Hükümet ve Türk Eczacılar Birliği tarafından alınan karar sonrası ücretsiz maskelerin 81 şehirde bulunan eczaneler aracılığıyla dağıtılacağına yer verildi. İstanbul ile Ankara 'da başlayan uygulama , kısa süre sonra tüm illerde uygulamaya konulacak. 

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak konu ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Sağlık Bakanlığı ile Türk Eczacıları Birliği arasında görüşmeler yapıldığını  ve bu görüşmeler neticesinde hız ve güvenilirlik gerekçesiyle ücretsiz maskelerin vatandaşlara eczanelerden dağıtılması kararının alındığını söyledi. 

Korona pandemisi sürecinde eczacılara büyük bir görev düştüğünü ifade eden Çolak, maske dağıtımının da bu önemli görevlerden biri olduğunu söyledi  ve "Birinci basamak sağlık çalışanları olarak her bir meslektaşımız günlerdir fedakarca çalışıyor." dedi.

SMS GELECEK

Geçtiğimiz gün açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vatandaşların telefonlarına mesaj geleceğini ve mesajdaki kod ile eczanelerden maskelerin alınabileceğini söyledi. 

Konu ile ilgili bir açıklama da Türkiye Eczacıları Birliği 'nden geldi. Yapılan açıklamada , Sağlık Bakanlığı 'nın vatandaşlara SMS göndereceği ve bu sms ile tc kimlik numaralı kimlikle eczanelere başvurulacağı , ücretsiz maskelerin bu şekilde alınacağı bildirildi. Açıklamada "İlk aşamada her kişi 5 adet maske alabilecek. Uygulamaya 10 Nisan'da Ankara ve İstanbul'da başlandı. Vatandaşlarımıza SMS kodları gelmeye başladı. Çok hızlı bir şekilde diğer illerde de uygulama yaygınlaştırılacak. Eczanelere maskeler, depolar ve ecza kooperatifleri aracılığıyla günde 10 kutu, yani 500 adet olarak ulaştırılacak. Eczanelere verilecek maske sayısı, üretim adedine göre Sağlık Bakanlığınca belirlenecek ve vatandaşa atılacak SMS ile eczanelere gönderilen maske sayısı orantılı olacak." denildi. 

Eczanelerden maske alacak vatandaşlara ise "Her şeyden önce telefonunuza mesaj gelmediyse maske talebinde bulunmak için eczanelerimize gelinmemeli. Eczanelerimizde olması gerekenden fazla kalabalığın olması, ilaç ve sağlık hizmetini aksatacak ve bulaş riskini artıracaktır. SMS koduyla birlikte eczanelerimize gelindiğinde ise sosyal mesafenin korunmasına ve içerideki kişi sayısına göre dışarıda beklemeye özen gösterilmelidir. Ve elbette koruyucu yöntemleri de unutmamak son derece önemli." uyarıları yapıldı.

SMS NE ZAMAN GELECEK?

Ücretsiz maske dağıtımının başladığ illerde bakanlık, vatandaşlara sırayla mesaj gönderecek. Yığılma olmaması için vatandaşlara ayrı zamanlarda mesaj gönderilecek. Mesajlar sırayla atılacak. Tarih belli değil. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA