Türkiye'nin Gözü Kulağı Bu Toplantıda! Tam Kapanma Gelecek Mi?

Kabine toplantısı ne zaman , hangi saatte olacak, tam kapanma gelecek mi? soruları yanıt buluyor... Türkiye'de artan koronavirüs vakaları nedeniyle Ramazan ayının başlangıcı itibariyle kısmi kapanma sürecine geçilmiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, istenilen seviyede vaka düşüşü görülmemesi halinde kısıtlamaların sıklaştırılacağı sinyalini vermişti. Kısmi kapanma sürecinde bir süre artan vaka sayıları son günlerde düşüşe geçse de ölü sayısı hala endişe verici seviyelerde...

Türkiye'nin Gözü Kulağı Bu Toplantıda! Tam Kapanma Gelecek Mi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son koronavirüs bilim kurulu toplantısında mutasyonlara dikkat çekerek, virüsün yayılım hızını artıran varyantların Türkiye geneline yayıldığını, an itibariyle vaka yükseliş hızında düşüş olmasına rağmen durumun hala cidid olduğunu belirtmişti. Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında bir sunum yapması beklenen Sağlık Bakanı Koca'nın sunumunun ardından alınacak kararlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından düzenlenecek ulusa sesleniş konuşmasıyla kamuoyu ile paylaşılacak.

Bu süreçte tam kapanma isteyenler kadar, tam kapanmanın ekonomik yüküne de dikkat çekenler bulunuyor. Esnaf, 1 yılı aşkın süredir yaşanılan sıkıntıları vurgulayarak, tedbirlerle işletmelerin açılmasını isterken, uzmanlar bugün atılacak yanlış adımların ilerleyen dönemlerde hem ekonomi hem de sağlık açısından büyük riskleri de beraberinde getirebileceğine vurgu yapıyor.

Vaka sayılarının düşmesi ve ölü sayılarının azalmasıyla daha önceki gibi kademeli bir normalleşmeye geçiş de mümkün. Gözler Beştepe'de düzenlenecek kritik toplantıda olacak. Toplantıya bu hafta 3 yeni bakan da katılacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ikiye bölünmesiyle yeni atanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, ve daha önceki dönemlerde AK Parti TBMM Grup başkanlığı da yapan, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın görevden alınmasıyla yeni atanan Ticaret Bakanı Mehmet Muş , 26 Nisan'da toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısına ilk kez katılacak isimler olacak.