Türkiye'de Korona Ne Zaman Bitecek? İşte Açıklanan Tarih

SİNGAPUR Teknoloji ve Tasarım Üniversitesi Veriye Dayalı İnovasyon Laboratuvarınca bir çalışma yapıldı. Yapılan çalışmada , Türkiye 'de son korona vakasının görüleceği tarihe yer verildi.

Türkiye'de Korona Ne Zaman Bitecek? İşte Açıklanan Tarih

Türkiye 'de son korona vakası için tairh verildi.

SİNGAPUR Teknoloji ve Tasarım Üniversitesi Veriye Dayalı İnovasyon Laboratuvarı tarfından dikkat çeken bir çalışma yapıldı. Yapılan çalışma , birçok ülkeyi kapsamına alan Covid 19 çalışması oldu. 

SUTD, aşağıda yazan ülkelerde korona vakalarının grafiklerini yayımladı ve grafiklere göre son vakanın ne zaman görüleceği konusunda çalışma yaptı.

İşte  çalışma yapılan ülkeler:

Singapur,

Suudi Arabistan,

ABD,

İtalya,

Katar,

Nijerya,

Rusya,

İran,

İngiltere,

Almanya,

Fransa,

İspanya,

Japonya,

Kanada,

Birleşik Arap Emirlikleri

Sözcü yazarı Serpil Yılmaz 'ın aktardığı haberde, çalışmada Türkiye için  de değerlendirmeler ve araştırmalar yapıldığı ve Türkiye 'nin son vakayı 15 Mayıs 'ta göreceği bildirildi.

'Türkiye son vakayı 15 Mayıs'ta görecek' başlıklı yazıda şu ifadelere yer verildi:

"Grafiklerin ileriye dönük tahminlerini analiz edebilmek için, geçmişe dönük verilere de ihtiyaç var. 20 Mart'tan başlayarak 24 Nisan'a kadar olan vakalara bakarsak, grafik tepe noktasına 10-11 Nisan'da ulaşmış ki... Sağlık Bakanlığı verileri de böyleydi.. Oralardan çok da uzaklaşmayarak, çan eğrisi aşağı yönlü hareket ediyor. 23-24 Nisan'da vaka sayısı azalıyor.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca; 'günlük iyileşen hasta sayısının, günlük vaka sayısından daha fazla olması' durumunu platoya geçiş olarak yorumladı. 23 Nisan'da 3 bin 116 olan yeni vaka sayısı, 24 Nisan'da 3 bin 122'ye düşüyor; iyileşen hasta sayısı da karşılaştırılan tarihlerde 2 bin 14'ten 3 bin 246'ya yükseliyor.

SUTD'nin grafiğinde de bu 'ikiz azalış' tablosu görülüyor. Aynı tabloda son vakaya en yakın ülke 3 Mayıs tarihi itibarıyla Fransa, 9 Mayıs itibarıyla Japonya olurken, Kovid-19 trajedisini yaşayan İngiltere'nin, Türkiye'den 2 gün önce son vakayı kaydedeceği öngörüsüne yer verilmiş."

27 NİSAN GÜNCEL VAKA

27 Nisan 2020 gündel koronavirüs tablosu az önce açıklandı. Fahrettin Koca 'nın açıkladığı tabloya baktığımızda ilk defa vaka sayısı , iyileşen sayısının yarısından az.

İşte tablo