Türkiye'de bir İlk! Aksaray'da Tam Kapanmaya Gidildi

İngiltere'den gelen mutasyonlu virüsün görülmesiyle kırmızı il kategorisine geçiş yapan Aksaray'da tam kapanmaya gidildi.

Türkiye'de bir İlk! Aksaray'da Tam Kapanmaya Gidildi

Daha önce uygulanan kısıtlamaların aksine, market, bakkal, fırın ve kasaplar dahi kapalı oalcak. Sadece pazar günü uygulanacak tam kapanma süreci ikinci bir duyuru gelene kadar sürecek. Şubat ayının başlarında İngiltere'den gelen mutasyonlu virüsün görüldüğü 6 il arasında olan Aksaray'da vaka sayılarının katlanmasına neden oldu. Tehlikenin günden güne büyümesi üzerine Aksaray'da daha önce uygulanan kısıtlamaların aksine tam kapanmaya gidildi. Aksaray'da pazar günleri tüm işletmeler istisnasız olarak kapanacak.

Vaka sayılarının alarm verdiği kentte Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, durumla ilgili yaptığı açıklamada, "Pazar günü tamamen sokağa çıkma yasağı hıfzıssıhha kararı aldık biliyorsunuz. İstisnaları da kaldırdık. Şimdiden de vatandaşlarımıza duyurduk. Herkes tedbirlerini ona göre alıyor. Pazar günü Aksaray'da ikinci güncellemeye kadar Pazar günleri sokağa çıkma yasağı devam edecektir. Ama bütün istisnaları da ortadan kaldırmış olduk. Bakın bu sınırlamalarda bizim 45 bin çocuğumuz okula gidemiyor. 40 bine yakın çocuğumuz okula gitti 45 bine yakın gidemiyor. İnsanlar iş yerlerini açamıyorlar, pastaneler, kahvehaneler, lokantalar açık değil. Bundan dolayı insanlar rızklarını evlerine alıp zevkle, keyifle, umutla götüremiyorlar. Onun için burada kendimizden çok bu insanları düşünerek üzerimize düşen vazifeleri yerine getirirsek hiçbir problem kalmayacak" diye konuştu.