Türkiye Engelliler Platformu'ndan EKPSS ile Atama Çağrısı: EKPSS'den 80 Üzeri Puan Alıp Atanamayan Adayların Sesi Duyulmalı...

Türkiye Engelliler Platformu, ertelenen EKPSS ve atama bekleyen engelli memur adaylarının sorunlarına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Türkiye Engelliler Platformu'ndan EKPSS ile Atama Çağrısı: EKPSS'den 80 Üzeri Puan Alıp Atanamayan Adayların Sesi Duyulmalı...

EKPSS'den 80 puan aldıkları halde kontenjan sorunu nedeniyle atanamayan engelli memur adaylarının sorunlarının daha fazla görmezden gelinemeyeceğine dikkat çekilen basın açıklamasında, pandemi ve kotaların doluluğa yakın olmasının gerekçe gösterilerek 2020'de engelli memur istihdamı yapılmamasının kabul edilemez olduğu belirtildi.

Türkiye Engelliler Platformu'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler görüldü: andemi ve kotaların doluluğa yakın olması gerekçe gösterilerek 2020 yılında engelli memur istihdam edilmemesi kabul edilemez. 2020 yılında da engelli memur atamasının yapılması için biran önce adım atılmasını istiyoruz.EKPSS’den 80 üzeri puan alıp atanamayan binlerce engelli aday olduğunu, bunların arasında ön lisans ve lisans mezunları olan nitelikli çok sayıda engelli adayın olduğunu ve kura ile atama bekleyenlerin de sayısının oldukça fazla olduğunu biliyoruz.2020 yılının ilk 6 ayında kamuya çok sayıda atama yapılmıştır. Sadece Sağlık Bakanlığı KPSS puanı ile farklı statülerde 50 bin personel almış ancak bunların arasında EKPSS puanı ile alım yapmamıştır.