Türkiye'deki Süper Taşıyıcı: 6 Günde 41 Ev Gezdi, 200 Kişi Korona Oldu

Sinop'ta meydana gelen olayda bir kadın, eşi hayatını kaybettikten sonra 6 günde gezdiği 41 evde 200 kişiye korona bulaştırdı.

Türkiye'deki Süper Taşıyıcı: 6 Günde 41 Ev Gezdi, 200 Kişi Korona Oldu

Bir kişi, 6 günde 41 yer gezdi ve 200 kişiye korona bulaştırdı.

Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde görev yapan Uzm. Dr. Ömer Küçükdemirci bir son dakika açıklamasında bulundu. Küçükdemirci yaptığı açıklamada Sinop'ta yaşanan olayı aktardı. Şaşkına çeviren olayda bir kişinin eşinin rahmetli olduğunu, çocukların İstanbul'dan cenazeye geldiğini söyledi.

Çocukların İstanbul'a dönmesinin ardından köyde her gün bir evde kalan kadın, 5 günde 41 haneye girip çıkmış. Ateşi çıkan kadın hastaneye kaldırıldı ve test yapıldı. Yapılan testte kadının koronaya yakalandığı öğrenildi. Yapılan filyasyon çalışmalarının ardından kadının temaslı olduğu 200 kişi de koronalı çıktı. 

Küçükdemirci yaptığı açıklamada, söz konusu olay ile ilgili, "Örneğin Sinop'un bir köyünde bir teyzemizin eşi rahmetli oluyor. Çocukları İstanbul'dan cenazeye geliyor. Cenaze oluyor, helvalar yenilerek çocukları geri dönüyor. Sonra köyde bazı komşuları, kocası yeni öldü diye teyzemizi evinde ağırlamaya başlıyor. Bir süre sonra ateşi çıkan teyze hasta diye bu sefer köydeki herkes birer gece kendisi misafir etmeye başlıyor. Test sonucu pozitif olduğu anlaşılan teyzemiz 6 günde köyünde 41 haneye girip çıkmış. Teyzemiz nedeniyle o köyde 200'e yakın pozitif vakamız olmuştu. Maalesef kayıplar oldu, can sıkıcı hadiseler yaşandı." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA