Türkiye'de Koronavirüs Konusunda 20 Gün Sonra Bir İlk

Türkiye'de koronavirüs konusunda 20 günün ardından bir ilk yaşandı. Vaka sayısı 20 günün en düşük seviyelerine kadar geldi.

Türkiye'de Koronavirüs Konusunda 20 Gün Sonra Bir İlk

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüsle ilgili son verileri sosyal medya hesabından bugün paylaştı. Açıklanan son veriler doğrultusunda Türkiye'de salgının durağan seviyeye geldiği ve düşüşe geçmeye başladığı görülürken, vaka sayısı 20 günün en düşük seviyesine gelmiş durumda. Bilim Kurulu üyeleri ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tabloya rağmen tedbirleri elden bırakmamak, bu seviyeye tedbirler sayesinde gelindiğini unutmamak konusunda uyarılarını sürdürüyor. Bakan Koca, mübarek Ramazan ayı vesilesiyle kalabalık iftar sofralarındaki bulaş riskine dikkat çekerek sosyal medya hesabından çorba fotoğrafı paylaşarak, "Biri tuz yerine Koronavirüs uzatabilir. Kalabalık iftarları gelecek yıl yapalım. Hayırlı iftarlar." ifadelerini kullanmıştı.

BİLİM KURULU ÜYESİ DE DİKKAT ÇEKMİŞTİ: DÜŞÜŞ BAŞLADI

Son günlerde açıklanan tüm tablolarda iyileşen hasta sayısı , tespit edilen vaka sayısını da geçiyor. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Tevfik Özlü de konuya ilişkin dün yaptığı açıklamada, "Gördüğümüz kadarıyla artık Türkiye salgında iniş dönemine girdi. Tabi tek günlük veri ile değerlendirme yapmak yanıltıcı olabilir. Önümüzdeki günlerdeki trende de bakmak lazım. Ama genel itibariyle piki tamamlamış görünüyoruz. 11 Nisan'da 5 bini aşkın vaka ile en yüksek sayıyı gördük. Ondan sonra durağanlaşma ardından da düşüş başladı." ifadelerini kullanmış , fakat tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğine işaret ederek şu ifadeleri kullanmıştı:

Bu sevindirici çünkü Avrupa ülkeleri bu trendi yakalamaları 12 hafta sürdü. Bize ise 5-6 haftada bunu yakalamış olduk. Daha az kayıpla, daha az hasarlar salgını yönetiyoruz. Umarım bu gevşemeye neden olmaz. Bu gelişmeler sonrası gevşeme olursa bu eğri yukarı doğru tırmanışa geçebilir. Dikkatli olmamız gerekiyor. Tedbirlere uymamız gerekiyor. Bugün veriler çok daha umut verici, çok daha sevindirici