Türkiye'de Kitle Bağışıklığının En Fazla Olduğu Şehir Açıklandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı son açıklamada, Türkiye 'de en fazla kitle bağışıklığının oluştuğu şehri duyurdu.

Türkiye'de Kitle Bağışıklığının En Fazla Olduğu Şehir Açıklandı

Türkiye 'de kitle bağışıklığının en çok olduğu il açıklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir açıklamada bulundu. Habertürk 'ten Muharrem Sarıkaya 'ya açıklamalarda bulunan Bakan Fahrettin Koca, Türkiye 'de kitle bağışıklığının en çok olduğu şehri açıkladı. 

KİTLE BAĞIŞIKLIĞI NEDİR?

Kitle bağışıklığı terimi bir bağışıklama kavramıdır ve bir toplumdaki belirli oranda kişinin herhangi bir enfeksiyon hastalığına karşı bağışıklanması durumunda, tüm toplumun o hastalığa karşı korunmasını ifade etmektedir. Kızamık çok bulaşıcı bir enfeksiyon hastalığıdır ve kızamık aşılama programlarındaki aksaklıklar salgınların gelişmesine yol açabilir. Bu derlemede, temel kitle bağışıklığı kavramları ve kızamık hastalığındaki uygulamaları gözden geçirilmiştir.

BAKAN KOCA AÇIKLADI

Bakan Fahrettin Koca, Muharrem Sarıkaya 'ya yaptığı açıklamada kitle bağışıklığının en fazla Adıyaman 'da olduğunu söyledi. 

Ancak PSR testi yapan makineye virüs kalıntısı bulaşmış, makinenin kontamine olmuş olabileceğine de dikkat çekiyor, denetim yapılmasını istediğini bildiriyor.

ANKARA ÇEVRESİNDE BİR İLÇEDE DE KİTLE BAĞIŞIKLIĞI

Geçtiğimiz gün yine bir haber kaleme alan Sarıkaya, Bilim Kurulu Üyesinin, Ankara çevresinde bir ilçede kitle bağışıklığına ulaşıldığını söyleedi. İlçenin adı ise verilmedi. Söz konusu açıklama şu şekilde:

"Koronavirüs konusunda baştan bu yana teşhisleri, tedavi yöntemleri ile öne çıkan Prof. Dr. Alpay Azap ile dün sohbet ederken başından geçen önemli bir olaydan söz etti. Aktardığına göre tanıdığı birisi kendi ilçelerindeki vaka sayısı hakkında bilgi aktarmış. Bakmışlar veriler doğru... İlçenin nüfusu ile orantı kurmuş, olması gereken kitle bağışıklığına ulaşıldığını belirtmiş.

"Eğer yapabiliyorsanız kapatın ilçenizi kimse girip çıkmasın veya kontrolü giriş çıkış yaptırın, bir daha sorun yaşamazsınız" tavsiyesinde bulunmuş. Prof. Dr. Azap, bunu belirtmekle birlikte grip gibi ikinci kez yakalanma riskinin bulunduğunu da anımsattı. İlçede yaşayanların bir başkasıyla temas etmemesi veya denetimli kontrol halinde herhangi sorunla karşılaşmadan sağlıklı kalacaklarına vurgu yaptı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA