Türkiye Covid 19 Risk Haritası-İşte Şehir, İlçe ve Mahallelerin Korona Haritası

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan mobil uygulamada Türkiye haritası üzerinde risk bölgelerine yer verildi. İşte Koronavirüs Türkiye risk haritası.

Türkiye Covid 19 Risk Haritası-İşte Şehir, İlçe ve Mahallelerin Korona Haritası

Şehir şehir , ilçe ilçe , mahalle mahalle korona haritası.

Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan Evde Hayat Var adlı uygulama ile artık vatandaşlar , akıllı telefonlarından hangi mahallede vaka durumu nasıl , hangi şehirler riskli onu görebilecekler.

DAHA ÖNCE SADECE İKAMET GÖTÜLÜYORDU

Uygulamanın ilk çıktığı geçtiğimiz hafta sadece kullanıcılar tek adresin etrafında korona vakası var mı yok mu onu göreb iliyor , bulundukları bölgenin güvenli olup olmadığını sorgulayabiliyorlardı. 

Ancak uygulama geliştiricisi Sağlık Bakanlığı uygulamaya yeni eklenti getirdi ve mahalle mahalle tüm yerlerin koronavirüs risk haritası vatandaşların erişimine açıldı. 

GÜNCEL VAKA SAYISI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı son açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Test sayısındaki artışa kıyasla vaka sayısındaki artış öngörülebilir düzeyde. İyileşen hastalarımızın sayısı 44.000'i, toplam vaka sayımızın da üçte birini geçti. Yoğun bakıma ihtiyaç duyan hasta sayımız azalmaya devam ediyor. Tedbirde ısrarcı olalım."

UYGULAMAYI NASIL İNDİRİRİM?

Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Evde Hayat Var adlı mobil uygulama , Play Store ve App Store üzerinden indirilebiliyor. 

Uygulamayı indirdikten sonra belirtilen adımları izleyin ve kayıt yaptırın. 

Kayıt yaptıktan sonra açılan ekranda mahalle seçimi yaparak korona virüs risk haritasına ulaşabilirsiniz.

İSTANBUL İÇİN RİSK HARİTASI

DİĞER İLLERİN RİSK HARİTASI

Koronavirüs risk haritası diğer iller için de yayımlandı. Diğer iller için yayımlanacak risk haritasına ulaşmak için uygulamayı indirin ve mahalle seçimi yaparak risk haritasına bakın.