Türkiye 9 Ocak 2021 Koronavirüs Tablosu Yayımlandı: İşte Covid 19 Vaka Sayısı

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı 9 Ocak 2021 Cumartesi tarihine ait koronavirüs tablosunu yayımladı.

Türkiye 9 Ocak 2021 Koronavirüs Tablosu Yayımlandı: İşte Covid 19 Vaka Sayısı

Koronavirüs tablosu yayımlandı.

Sağlık Bakanlığı covid 19 sayfası üzerinden açıklama geldi. Yapılan açıklamada 9 Ocak 2021 tarihinin koronavirüs tablosu yayımlandı. Yayımlanan koronavirüs tablosu, Türkiye'de son durum şu şekilde:

KISITLAMALAR

Kısıtlamalar hakkında açıklama yapan İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, vaka sayılarının yılbaşı gecesi toplanmalar nedeniyle yeniden arttığını söyledi ve "Bu bize şunu gösteriyor, gerçekten kısıtlama ihtiyacımız çok yüksek. Kısıtlama ile vaka sayısındaki azalma çok önemli. Vaka sayısında azalma, bize ağır hasta ve ölüm sayısındaki azalmaları da birlikte getirecek. Çünkü vaka sayısında ne kadar çok artış olursa, toplumda bu hastalığı ağır geçirecek ve ölecek kişilerin yakalanma riski artıyor. Bizim yapmamız gereken en önemli şeylerden biri, vaka sayısındaki azalmayı sağlamak. Aşılar oluşana kadar, toplumsal bağışıklığı elde edene kadar, bu şekilde kısıtlama ve kurallara uyarak elde etmemiz gerektiği artık çok aşikar. Bunu bir yıl içinde iyi öğrendik. Bizim yapmamız gereken de aşıların yayın olarak uygulanacak Mart ayının sonuna kadar bu kurallara uymak ve mümkün mertebe uygulamak" dedi.

15 OCAK'TA KISITLAMALAR BİTECEK İDDİASI

Sosyal medyada 15 Ocak 'ta kısıtlamalar kalkacak iddiaları ile ilgili açıklama yapan Gazeteci Candaş Tolga Işık, "Az önce hükümet kaynaklarına 15 Ocak'ta restoran, kafe, vb. mekanların HES kodu şartıyla açılacağı iddiasını sordum, 'Şu an için böyle bir karar yok. Gevşeme için henüz erken' dediler" ifadelerini kullandı.

Dünkü korona tablosu için TIKLAYIN