Türkiye 8 Ekim Koronavirüs Tablosu Açıklandı İşte Bugünkü Hasta Sayısı

Sağlık Bakanı ahrettin Koca bir son dakika açıklamasında bulundu ve Türkiye 'deki koronavirüs salgınında son durumu aktardı. İşte Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 8 Ekim 2020 coronavirüs tablosu.

Türkiye 8 Ekim Koronavirüs Tablosu Açıklandı İşte Bugünkü Hasta Sayısı

Son dakika : Bakan Koca korona tablosunu açıkladı.

Twitter adresi üzerinden bir son dakika açıklamasında bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,  bugünün korona verilerini paylaştı. Bakan Koca yaptığı açıklamada maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması gerektiğini ifade etti.

İşte Türkiye 'deki coronavirüs salgınında son durum:

Dünkü korona tablosu için TIKLAYIN

TÜRKİYE 'DE AŞI ÜRETİMİ BAŞLADI

Önceki gün Bilim Kurulu sonrası bir yazılı açıklama yapan Bakan Koca, aşı için şunları söyledi:

"Öncelikle, ülkemizde dünyayla hemen hemen eş zamanlı şekilde yürütülen aşı geliştirme çalışmalarında gelinen nokta görüşülmüştür. İnsan üzerinde ilk uygulamalara en yakın 5 aşının geldiği aşama Bilim Kurulu üyeleri ile ele alınmış, araştırma ürünü olarak üretilen ilk aşının detayları ve diğer 4 aşıda izlenecek aşamalar değerlendirilmiştir. Hayvan deneyleri tamamlanan aşı adayları için GMP (İyi İmalat Prosedürleri) sertifikasyonu bulunan tesiste ilk aşı için üretim aşamasına geçildiği diğer 4 aday için üretimin de yakın olduğu görüşü değerlendirmelerde netlik kazanmıştır."