Türk Bilim İnsanı Açıkladı: "Koronanın Tedavisi Bulundu"

Koronavirüs salgını ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Prof. Dr. İbrahim Benter yaptığı açıklamada koronanın tedavisinin bulunduğunu söyledi.

Türk Bilim İnsanı Açıkladı: "Koronanın Tedavisi Bulundu"

Son dakika açıklaması: "Koronanın tedavisi bulundu."

Kanal D Haber Bültenine bağlanan Prof. Dr. İbrahim Benter , koronavirüs salgını ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Benter yaptığı son dakika açıklamasında, binlerce bilim insanının pandemiyi engellemek, koronavirüse aşı ve ilaç bulmak için canla başla çalıştığını, çalışmalarını büyük bir titizlikle yürüttüğünü söyledi. Benten açıklamasında Tükiye'nin çalışmalarda onlarca adım ileriye gittiğini söyledi.  Benter açıklamasında , Türk bilim insanları önce aşıyı buldu, ardından test geliştirdi, şimdi de korona ilacını buldu dedi.

"Covid-19'un tedavisi bulunmuştur." diyerek açıklamada bulunan Prof. Dr. İbrahim Benter, şunları söyledi:

"Bu ilaç hasta olanları tedavi edebilecek, yani bu aşıyı almış veya almamış hasta olan insanlar bu ilacı kullanarak virüsün vücuttaki zararlarını önleyebilecek. Kısa ve uzun vadede bu ilaç çok etkili olacak.

Virüs mutasyona uğrayıp değişse bile ve aşılara karşı bir direnç sağlasa bile bu yaklaşımla biz bu hastalıkları tedavi edebileceğiz. 

Yan etkileri ve dozları konusunda bir şey söylemek daha erken ama ümit ediyoruz ki fazla bir yan etkisi olmadan başka faydaları da olan bir ilaç."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA