Tüm Dünya İçin Yeterli Aşı Olacak mı? Sorusuna Cevap ve Aşı Tarihi Açıklaması Geldi

Koronavirüs aşısı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Oxford Üniversitesi 'nde devam eden ve geçen gün durdurulan çalışmalarla ilgili yeni bilgi geldi.

Tüm Dünya İçin Yeterli Aşı Olacak mı? Sorusuna Cevap ve Aşı Tarihi Açıklaması Geldi

Koronavirüs aşısı için açıklama geldi.

Oxford Üniversitesi bünyesinde devam eden aşı çalışmaları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Üniversite ile ilaç şirketi AstraZeneca 'nın ortaklığında yürütülen aşı çalışmaları geçtiğimiz gün askıya alındı. 

NEDEN ASKIYA ALINDI?

Aşı denemesi yapılan gönüllülerden biri üzerinde aşının yan etkisi ortaya çıktı. Yan etkinin ortaya çıkmasının ardından aşı çalışmalarına ara verildiği açıklanmıştı. Dün yapılan açıklamada , önümüzdeki hafta çalışmalara yeniden başlanılacağına yer verildi. 

BUNA RAĞMEN...

Yapılan son dakika açıklamasında ,aşı çalışmalarında yaşanan bu olumsuz gelişmeye rağmen aşının yıl sonunda ya da 2021 yılı başında hazır olabileceğine yer verildi. 

ALIŞILMADIK BİR ŞEY DEĞİL

İlaç şirketi AstraZeneca'nın CEO'su Pascal Soriot, yan etki sonrası durdurulan aşı çalışmaları ile ilgili, "olumsuz gelişmeler" nedeniyle aşı çalışmalarının duraklatılmasının alışılmadık bir şey olmadığını söyledi.

Soriot açıklamasında, "Bunun diğer aşı denemelerinden farkı, tüm dünyanın çalışmaları izlemesi. Dururlar, araştırma yaparlar ve yeniden başlarlar." dedi.

Klinik denemelerin ne zaman devam edeceğine dair bir şey söyleyemeyeceğini kaydeden Soriot, ancak aşının onaya sunulması için ellerinde yıl sonundan önce yeteri veri olacağını düşündüklerini ifade etti.

"BU YILIN SONUNDA ELİMİZDE AŞI OLABİLİR"

Soriot açıklamasının devamında, aşının bulunmasının ardından aşıya onay verecek kurumların hızının da önemli olduğunu ifade ederek, "Gelecek yılın başlarında veya bu yılın sonunda elimizde halen bir aşı olabilir." dedi.ç 

TÜM DÜNYA İÇİN YETERLİ CORONA AŞISI OLACAK MI?

Soriot açıklamasının sonunda ise merak edilen bir diğer soruya yanıt verdi. Açıklamada,  diğer ilaç firmaları tarafından geliştirilen aşılarla birlikte tüm dünya nüfusu için yeterli sayıda Kovid-19 aşısı olacağını söyledi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA