TTB İkinci Başkanı: Bu Şartlarda Normalleşmeye Geçmek Mümkün Değil

Türk Tabipleri Birliği İkinci Başkanı Ali İhsan Ökten, kısıtlamaların gevşetilmesinin ardından artan vaka sayılarına vurgu yaparak, bu şartlarda normalleşmeye geçilmesinin zor olduğunu, normalleşmenin kontrolsüz bir normalleşme olabileceğini söyledi.

TTB İkinci Başkanı: Bu Şartlarda Normalleşmeye Geçmek Mümkün Değil

Salgının başlangıcından bu yana vaka sayılarının 2 milyon 800 bini geride bıraktığını, sağlık meslek örgütlerinin salgının başından bu yana gerçek vaka sayılarını açıklayın gibi önerilerde bulunduğunu fakat bunun dinlenilmediğini söyleyen TTB İkinci Başkanı Ökten, iktidarın önerileri dinlememesinin yeni bir felakete yol açabileceğini söyledi.

Salgının başlangıcından bu yana 385 sağlık peresonelinin hayatını kaybettiğine vurgu yapan Ökten, Türkiye'nin yardıdan fazlasının yüksek ve çok yüksek riskli bölgede olduğunu vurgulayarak bu şartlarda normalleşmenin zor olduğunu söyledi.

Ökten,  turuncu ve kırmızı illerdeki tedbirlerin artırılması gerektiğine vurgu yaparak "Gerekirse buralarda karantina olması lazım. İl bazında mutasyonlu virüs açıklanması lazım. İller arası geçiş için seyahat kısıtlaması yapmamız gerekir. Bunları yapmadan salgını kontrol altına almak mümkün değTest sayıları mutlaka arttırılmalıdır. Bu sayılar artığında aslında tablonun daha ağır olduğu görülecektir.Bazı illerde yeni vaka sayısı yüzde 50 civarında artmış durumda. Bunu ancak aşılamayla durdurabiliriz. Yoksa mutasyonlu virüsün bulaşıcılık hızının fazla olduğunu biliyoruz. Yeniden kasım-aralık ayındaki gibi olabiliriz." diye konuştu.