Trump'ı Tedavi Eden İlaç! Koronavirüse Yakalanma Riskini Yüzde 81 Azaltıyor

Amerika merkezli ilaç firması Regeneron'un koronavirüse karşı geliştirdiği Antikor kokteyli, enfeksiyona karşı yüzde 81 oranında koruyuculuk sağlıyor.

Trump'ı Tedavi Eden İlaç! Koronavirüse Yakalanma Riskini Yüzde 81 Azaltıyor

Regen-Cov isimli kokteyl, önceki ABD Başkanı Donald Trump'ın da tedavisinde kullanılmıştı. firmadan yapılan yazılı açıklamada, Regen-Cov'un 3. faz deneme sonuçlarının koronavirüse yakalanan hastalarda ilk haftada yüzde 72, sonraki haftalarda yüzde 93 oranında etkili olduğu vurgulandı. açıklamada, Regen-Cov'un deri altından uygulanması halinde ise enfekte olmayanlarda koronavirüse yakalanma riskini yüzde 81 azalttığı kaydedildi.

Regen-Cov'un henüz koronavirüs aşısı olmamış ya da bağışıklık sistemindeki zayıflık nedeniyle aşının yeterli derecede etkili olmadığı yüksek riskli gruplar için önemli bir adım olduğuna dikkat çekilen açıklamada, ilacın daha geniş kesimlerde kullanımının sağlanabilmesi için FDA'ya başvuru yapılacağı kaydedildi. ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü ile ortak yürütülen 1500 kişi üzerinde yapılan klinik denemelerde Regeneron'un kokteylinin, bağışıklık sisteminin doğal olarak ürettiği antikorları taklit için tasarlanan iki ilacın bileşimiyle ortaya çıktığı belirtildi.

2020 yılının Kasım ayında sadece kliniklerde acil kullanımı için müsaade edilen ilaç, damardan verildiği için zaman alıcı ve uygulanmasının zor olması nedeniyle tedavide çok tercih edilmedi. Regeneron'un kokteyli, önceki ABD Başkanı Trump'ın koronavirüs tedavisinde kullanılmış, kısa sürede taburcu edilen Trump tedavinin ardından yaptığı açıklamada kokteyle övgüler dizmişti.