Toplantı Sonucunda Sokağa Çıkma Yasağı Gelecek mi? Cevap Geldi

Sokağa çıkma yasağı hakkında açıklama geldi. Bugün düzenlenen toplantı sonucunda sokağa çıkma yasağı ya da OHAL ilan edileceği iddialarına cevap geldi.

Toplantı Sonucunda Sokağa Çıkma Yasağı Gelecek mi? Cevap Geldi

Sokağa çıkma yasağı ilan edilecek mi?

Sokağa çıkma yasağı ilan edilecek mi sorusu son günlerin en çok araştırılan konularından biri oldu. Vuhan 'da ortaya çıkan, kısa sürede tüm dünyaya yayılan ve 8 binden fazla kişinin ölmesine neden olan corona virüs , Türkiye 'de de görüldü. Şimdiye kadar 98 kişide coronavirüs tespit edilirken 1 kişi hayatını kaybetti. 

AÇIKLAMA GELDİ

Sokağa çıkma yasağı olacak mı? sorusunun cevabı en merak edilen konu oldu. Konu ile iilgili Muharrem Sarıkaya bir açıklama yaptı. Habertürk Yazarı Sarıkaya, hükümet yetkililerine dayandırdığı haberinde , sokaa çıkma yasağı ilan edilecek mi? Vaka ve ölü sayısı artarsa sokağa çıkma yasaklanacak mı? sorusunu sorduğunu söyledi. 

Bu soruya hükümet yetkililerinin sokağa çıkma yasağı olmayacağı 

SAKLANAN VAKALAR VAR MI?

Sosyal meyda üzerinde sürekli dolaşan yalan haberlere, paylaşımlara ilişkin de açıklama yapan Sarıkaya, "Şunu belirteyim ki Bakanlık elindeki vaka sayısı konusunda herhangi bir kısıtta bulunmuyor." dedi ve "Örneğin, önceki günkü Bilim Kurulu toplantısında gizli kalmak kaydıyla vaka sayısı 39 olarak bildirilmiş, yeni test grubunun sonucu çıkınca açıklama yapılacağına dikkat çekilmişti. Bakanlık yeni test çıkınca bu sayıya 8 kişiyi daha ekleyip yayınladı." dedi.

VAKA ARTARSA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELİR Mİ?

"Peki vaka sayısında bir yükselme görülürse sokağa çıkma yasağı gelebilir mi?" sorusunu sorduğunu ifade eden Sarıkaya,  "Sordum, şu aşamadaki verilen ve ileri dönük simülasyonların bugün için böyle bir kararı gerektirmediğinin altı çizildi. İtalya’daki gibi bir duruma ihtiyaç olmadığına vurgu yapıldı…” dedi. 

Peki sizce yasak gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİRAZDAN AÇIKLAMA YAPACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonucunu birazdan kamuoyuna açıklayacak.