Toplam Vaka Sayısı İlk Kez Açıklandı: İşte Türkiye'nin Avrupa ve Dünyadaki Vaka Sıralaması

Açıklanmayan vaka sayılarının da tabloya eklenmesi ile birlikte Türkiye'de toplam vaka sayısının 1 milyon 748 bin 567 olduğu bildirildi. Bu sayı ile Türkiye dünyada en fazla vakanın olduğu 8'inci ülke oldu.

Toplam Vaka Sayısı İlk Kez Açıklandı: İşte Türkiye'nin Avrupa ve Dünyadaki Vaka Sıralaması

Türkiye'de toplam korona vaka sayısı açıklandı.

Türkiye'de şimdiye kadarki toplam korona vakaları açıklandı. Bilindiği üzere koronavirüs tablosunda vaka sayısı yerine hasta sayısı veriliyordu. Bu durum geçtiğimiz hafta değişti ve Sağlık Bakanlığı koronavirüs vaka sayısını açıklamaya başladı. Bakan Koca dün yaptığı açıklamada ise toplam vaka sayısının 10 Aralık günü açıklanacağını söyledi. Bugün açıklama geldi ve Bakan Fahrettin Koca az önce toplam vaka sayılarının da eklendiği koronavirüs tablosunun covid 19 sayfasından paylaşıldığını söyledi. 

Bugün açıklanan tabloya baktığımızda 564 bin olan toplam vaka sayısının tüm vakaların da eklenmesi ile 1 milyon 748 bin 567 olduğu görüldü.

TÜRKİYE'NİN VAKA SAYISI SIRALAMASINDA DÜNYADAKİ YERİ

Güncel korona verilerine baktığımızda dünyada 69 milyon 99 bin 758 kişinin koronaya yakalandığı ve 1 milyon 573 bin kişinin hayatını kaybettiği görüldü. En fazla vaka sayısı da 15 milyon 468 bin 785 ile Amerika'da. Daha sonra 9 milyon 767 bin 371 ile Hindistan, 6 milyon 728 bin 452 vaka ile Brezilya 3. sırada yer alıyor. 

Türkiye'de toplam vakanın 1 milyon 748 bin 567 olduğu açıklandı. Bu veri ile birlikte Türkiye, dünyada korona vaka sayısında 8'inci sıraya yükseldi Avrupa ülkelerinde ise Türkiye 4. sıraya yükseldi.