TOFED Başkanı: Tam Kapanma Öncesi İki Katına Çıktı!, Ek Seferler Konuldu...

TOFED Genel Başkanı Özcan, firmaların gelen talebe yetişebilmesi için ek seferler koymaya  başladığını, Türkiye'nin her şehrine bilet satışlarında yoğunluk gözlemlendiğini duyurdu.

TOFED Başkanı: Tam Kapanma Öncesi İki Katına Çıktı!, Ek Seferler Konuldu...

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Birol Özcan, yarın akşam saat 19.00 itibariyle başlayacak tam kapanma süreci öncesinde şehir dışına seyahatlerde daha önce görülmemüş bir yoğunluk gözlemlendiğini, özellikle İstanbul'da günlük otobüs sefer sayısında iki kat artış görüldüğünü aktardı.

Tam kapanma kararının başlamasından önce memleketlerine giden vatandaşların otogarları hareketlendirdiğini söyleyen Özcan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Firmalarımız gelen talebe yetişebilmek için ek seferler koymaya başladı. İstanbul'dan otobüslerimiz Anadolu'daki şehirlere dolu olarak gidiyor. Türkiye'nin her şehrine bilet satışlarında yoğunluk var. Normalde İstanbul'da şehirler arası günlük otobüs sefer sayısı 600'dü." dedi. Erdoğan'ın açıklamasından sonra dün 850, bugün 1200'e çıkan sefer sayısına dikkat çeken Özcan, Cuma gününe kadar tam kapasiteyle hizmet verileceğini, seyahatlerde HES kodu uygulamalarının da süreceğini söyledi.  Bayrama ilişkin de konuşan Özcan, "efer ve yolcu sayıları cuma günü tekrar düşer. Bayrama yüzde 50 kapasiteyle hizmet vereceğiz. Yolculuklarda seyahat izin belgesi olması gerekiyor" dedi.