Tiktok Konusunda İlk Adım Geldi! Hükümet Çalışanlarına Tiktok Yasaklandı

ABD Senatosu, hükümet çalışanların mobil cihazlarına Çin merkezli sosyal medya platformu tiktok'u indirmesini yasaklayan yasa tasarısını oy birliğiyle onayladı.

Tiktok Konusunda İlk Adım Geldi! Hükümet Çalışanlarına Tiktok Yasaklandı

ABD'de Tiktok gerilimi devam ediyor. ABD Senato Genel Kurulu'na Cumhuriyetçi senatör Hawley'in liderliğinde Federal hükümet çalışanlarının tiktok kullanmasını yasaklayan yasa tasarısı bugün oylandı. Söz konusu tasarı, tüm senatörlerin evet oyu kullanmasıyla birlikte senatodan geçti. Senator Hawley oylamanın ardından yaptığı açıklamada, Tiktok'un ulusal güvenlik riski oluşturduğunu belirtti. Tasarının yasalaşabilmesi için ABD Başkanı Trump'ın imzası gerekiyor. Diğer yandan ABD Başkanı Trump geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Tiktok'u yasaklayacaklarını belirterek, "TikTok'u, Microsoft ya da başka bir ABD'li şirkete satılmadığı takdirde 15 Eylül'de kapatacağız" demişti.

ÜLKEMİZDE DE TARTIŞMALARA NEDEN OLDU

MHP'Lİ VEKİLDEN ÇAĞRI GELMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurulu'nda Tiktok'a ilişkin değerlendirmelerde bulunan MHP'li Yücel Bulut şunları söylemişti:

Dilediğimiz kadar hâkim savcı alabiliriz, dilediğimiz mahkeme binası açabiliriz, dilediğimiz kadar devlet memuru olabiliriz fakat içinde bulunduğumuz sistem içerisinde, bence şu an için bir millî güvenlik tehdidi ve tehlikesi hâline gelmiş ve önümüzdeki günlerde daha da artacağına inandığım bir tehlikeye işaret etmek istiyorum.  Ahlaklı insanı hangi iklim içerisinde yetiştireceğiz? Bugün Türkiye'nin egemenlik haklarını tanımayan, Türk mahkemelerinden verilmiş kararları tanımayan âdeta bir sosyal bataklığa dönmüş olan sosyal medya iklimi tüm Türkiye’yi ve her tarafı kuşatmış durumda.

Sizin evlerdeki çocuklarınız, bizim çocuklarımız, akrabalarımız, 18 yaşından küçük genç kardeşlerimiz artık bataklığa, çukura ve lağıma dönmüş bu sosyal medya iklimi içerisinde tamamen ama tamamen manipülatif bilgiyle, itibar suikastlarıyla, hakaretlerle ve iftiralarla bezenmiş bir sosyal medya iklimi içerisine hapsedilmiş durumda.Şimdi, isim vermek istemiyorum ama buradaki milletvekili arkadaşlarımızdan eğer hâlâ görmeyenler varsa lütfen şimdi ya da akşam eve gidince “Tiktok” denilen bir rezalet var, gitsinler bu rezaleti bir kontrol etsinler. Sizin belki ayda yılda bir göreceğiniz ama yeni neslin her gün içine günden güne  daha da saplandığı bir bataklık hâline gelmiş bu sosyal medya platformlarından biz sağlıklı bir nesil çıkarmaya çalışıyoruz.