TESK Genel Başkanı: Şoför Esnafı Zor Durumda, Destek Gerekiyor...

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, koronavirüs pandemisi döneminde toplu taşımaya yönelik alınan yeni kararlarla birlikte ayakta yolcu alması yasaklanan şoför esnafına akaryakıt desteği verilmesini talep etti.

TESK Genel Başkanı: Şoför Esnafı Zor Durumda, Destek Gerekiyor...

Şoför esnafının akaryakıt fiyatlarından dolayı hali hazırda sıkıntıda olduklarını hatırlatan TESK Genel Başkanı, alınan son kararların ardından esnafın belinin büküldüğünü, bu süreçte şoför esnafına akaryakıt desteği verilmesinin büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Hali hazırda sıkıntılı bir süreç geçiren şoför esnafının son alınan kararların ardından daha büyük sıkıntılarla baş başa kalabileceğine vurgu yapan TESK Genel Başkanı, sigorta primi ve muayene ücretlerine de düzenleme getirilmesi gerektiğini belirterek, "Pandemi tedbirleri gereği bir süre yüzde 50 kapasiteyle çalışan şoför esnafımız kazancını normal seviyeye çekmek üzereyken, şimdi ise ayakta yolcu alınmaması kararı çıktı. Servisçi esnafı 6 aydır kontak açmıyor. Ülkemizin ve vatandaşlarımızın pandemi sürecinden başarıyla çıkması tek dileğimiz. Fakat bu tedbirlerin şoför esnafımızı zarara uğratacağı unutulmamalı. Bu nedenle ticari akaryakıt desteği en önemli ihtiyaç haline geldi. Özel ticari akaryakıt verilmesi, artan maliyetlerin düşürülmesi bakımından şoför esnafımızı bir nebze de olsa rahatlatacak." dedi.