Tedirgin Eden Açıklama: Her 10 Kişiden 1'inde Bitmeyen Korona İşte Belirtileri

Vaka artışları sonrası 3. dalga başladı mı başlamadı mı tartışmaları devam ederken kritik bir açıklama geldi ve koronaya yakalanan her 10 kişiden birinde bitmeyen covid olarak tanımlanan durumun ortaya çıktığı bildirildi.

Tedirgin Eden Açıklama: Her 10 Kişiden 1'inde Bitmeyen Korona İşte Belirtileri

3. Dalga açıklaması geldi: Bitmeyen Covid

Koronavirüste vaka sayıları son günlerde 20 bini geçti ve yükselmeye devam ediyor. Mutasyonlu virüsün hızlı yayılması ile birlikte artan vaka sayıları korkuturken 3. dalganın başlayıp başlamadığı merak ediliyordu. Hürriyet'ten Osman Müftüoğlu bugün kaleme aldığı yazısında, uzmanların söylediklerini aktardı ve “Eğer rakamlar bu şekilde seyreder ve bu hızla artmaya devam ederse bizde de tıpkı İtalya, Fransa ve Almanya’da olduğu gibi bir 3. dalga başlayabilir”  ifadelerini kullandı.

TSUNAMİ BENZERİ

Vaka sayısının bu şekilde artması durumunda , Kasım ayında yaşanan tsunami benzeri durumun yeniden yaşanabileceğini söyleyen uzmanlar, devletin aldığı kısıtlama kararlarının yanı sıra vatandaşların da dikkatli olması gerektiğini söyledi. 

BİTMEYEN COVİD

Coronavirüs hastalığı ile ilgili korkutan bir açıklama daha geldi. Yapılan açıklamada her 10 korona hastasındna birinde sağlık sorunlarının hastalıktan sonra da devam ettiği bildirildi. Özellikle 50 ile 60'lı yaşlarda olan kadınlar, insülin direnci, şeker hastalığı, obezite gibi rahatsızlıkları olanlar, koronayı atlattıktan sonra ağrı  çekmeye devam ediyor. Yaşanan sorunlar şu şekilde:

“uzayan COVID/long COVID/COVID survivor” gibi farklı adlarla tanınan bu sorunlar yumağına daha sık rastlanıyor. O sorunların başında da “sisli beyin/brain fog, kas ve eklem ağrıları/fibro fog, koku ve tat kaybı, yorgunluk, halsizlik, göğüste darlık/daralma hissi, hava açlığı, baş dönmesi, baş ağrısı, unutkanlık, çarpıntı, ellerde titreme” gibi çok farklı hatta birbiriyle ilişkisiz pek çok belirti geliyor."

Koronavirüsün vücuda , damarlara verdiği hasar nedeniyle hastalık sonrasında da devam eden bu belirtiler uzun sürebiliyor ve her 10 korona hastasından 1 'inde görülüyor.