Tarih  Açıklandı! Koronavirüs Aşısı Sivillere Ne Zaman Uygulanacak?

Rusya Devlet Başkanı Putin'in geçtiğimiz günlerde açıkladığı koronavirüs aşısının sivillere ne zaman uygulanacağına ilişkin tarih de netleşti.

Tarih  Açıklandı! Koronavirüs Aşısı Sivillere Ne Zaman Uygulanacak?

Rusya'nın başkenti Moskova'daki amaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Enstitüsü'nce geliştirilen ve Rusya Devlet Başkanı'nın müjdesini verdiği aşı ile ilgili yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Rusya'daki sağlıkçılara öncelikle uygulanacağı belirtilen ve Sputnik-V ismi verilen aşının halka uygulanacağı tarih de netleşti.

Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Enstitüsü Direktörü Aleksandr Gintsburg, aşı tarihi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatı doğrultusunda ilacın üretim kapasitesinin arttırılması yönünde maddi destek sağlanarak kapasite artırımına gidiliyor. Aşının sivillere uygulanması 3 aşamada gerçekleşecek. Aşı üretimi devam ederken kaydı bulunanlara aşı uygulanacak. Bu süreç 7 ile 10 gün arasında gerçekleşecek. Üretilen fazla aşılar ise halka uygulanacak. Bu ise 3 hafta ile 1 ayı bulabilir" diye  konuştu.