Tam Kapanma Döneminde Vatandaş GSS Borcuna Erteleme Beklerken, SGK: Borcunuzu Ödeyin, Fırsatı Kaçırmayın, Faizleri Silelim...

Tam kapanma döneminde milyonlarca kişi günübirlik işlerinden dahi olurken, Genel Sağlık Sigortası kapsamına giren vatandaşlara , Borcunuzu ödeyin çağrısı yapıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun resmi sayfasından yapılan açıklamada, sayısı 5 milyonu geçtiği belirtilen GSS borçlularına,  "Borcunuzu ödeyin" denildi.

Tam Kapanma Döneminde Vatandaş GSS Borcuna Erteleme Beklerken, SGK: Borcunuzu Ödeyin, Fırsatı Kaçırmayın, Faizleri Silelim...

Vatandaşlar, borçların ötelenmesi , faizlerin herhangi bir şart olmaksızın ertelenmesini talep ederken, SGK'nın birkaç gündür tam kapanma ve kısmi kapanma sürecine rağmen 'Borcunuzu ödeyin' çağrıları tepki çekti.

Sosyal medya kullanıcılarından , "Ender" rumuzlu bir vatandaş, "Olsa dükkan senin be SGK" ifadelerini kullanırken, bir başka kullanıcı ise trafik cezalarını örnek vererek, "GSS borcu olan bir kişi trafik suçu işlemedi, herhangi bir suç işlemedi, durduk yere insanlara borç çıkartılarak onun da faizinin işletildiğini savundu. Son Mohikan rumuzlu kullanıcı, "Abi nasıl fırsat oluyor GSS borcu olan kişi bir ihlal yapmadı trafik cezası değil birşey değil durduk yere borç çıkarttınız onunda faizini işletiyorsun sona eğer odersen silcez diyorsun çok saçma ya yemin ediyorum başka ülkede böyle birşey yok" ifadelerini kullandı.