Süper Taşıyıcı Teyze: 72 Saatte 5 Düğüne Gitti

80 yaşındaki kadın, 72 saat içinde 5 düğüne katıldı ve düğün sonrası fenalaştı. Hastaneye kaldırılan kadının corona testi pozitif çıktı.

Süper Taşıyıcı Teyze: 72 Saatte 5 Düğüne Gitti

Türkiye 'deki süper taşıyıcı.

Koronavirüs ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Edinilen bilgilere göre Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, korona denetimlerine katıldı ve koronavirüs konuusunda son dakika açıklamasında bulundu.

Günaydın isimli bir kadının 3 gün içinde toplamda 3 düğüne katıldığını söyledi ve "Başhekimimizin verdiği bilgi; 80 yaşındaki teyze şu an hala hastanede yatıyor. Görüşme sırasında '72 saatte nereye gittin?' diye soruluyor. 5 düğüne gittiğini anlatıyor. Biz düğünleri açtık ancak kurallara riayet edilmediği görüldü. Kuralsızlıkla hareket edilirse o zaman vaka sayısı artar ve kısıtlama gelir. Şu 15 gün çok önemli, ihtiyaç olmadıkça sevdiklerinizi dışarı çıkarmayın, maske, mesafe ve temizliğinize dikkat edin."  dedi.

Düğünlerde sabit ekipler görevlendireceklerini söyleyen Günaydın, diğer illerin yöneticileriyle görüşerek yeniden tedbir aldıklarını söyledi ve "Alınan tedbirlerden kaçmak için kullandığımız çabayı maske, mesafe ve temizlik için gösterirsek biz bu rakamları 15 gün içinde tersine çeviririz" dedi.

14 GÜNLÜK KARANTİNADA OLMASI GEREKENLER BAŞKA FABRİKADA ÇALISMAYA GİTTİ

Korona tedbirleri kapsamında bir fabrikada çalışan işçilere 14 gün karantina uygulandığını ifade eden Günaydn, bu vatandaşların buna uymadığı ve başka fabrikada çalıştığını söyledi ve "Diyorlar ki 'Ekmeğini nasıl kazanacak?' Bu arkadaşlar 14 gün evde olurlarsa paraları zaten ödeniyor. Başka yerde çalışanlar oldu, onları tespit ettik. İzolasyonda olan evlere ekip koyduk. İki güne bir ziyaret ediliyorlar, kontrol ediliyorlar. 2 bin 200 evde karantinada olan kişiden sadece 1 kişinin evde bulunmadığı görüldü" .ifadelerini kullandı.

HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

Maske meselesine değinne Günaydın, "Ben gittikten sonra maskesini çıkarana hakkımı helal etmiyorum" dedi.

KAMUBULTENİ.COM