Süleyman Soylu'dan Son Dakika Açıklamaları: 21 İlde 50 Belde, Köy ve Mezra Karantinaya Alındı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı canlı yayında bakanlığın çalışmaları ve koronavirüs önlemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Süleyman Soylu'dan Son Dakika Açıklamaları: 21 İlde 50 Belde, Köy ve Mezra Karantinaya Alındı

Şimdiye kadar emniyet teşkilatında 30, jandarmada 18 personelin koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıklayan Soylu, bir vali ile 4 kaymakamın da koronavirüs testinin pozitif çıktığını söyledi.  

Bakan Soylu, "Şu ana kadar emniyet teşkilatımızda 30, jandarma teşkilatımızda 18 ayrıca 4 kaymakamımız, bir valimiz ve yine diğer teşkilatlarımızda salgınla karşı karşıya kalan, bir bölümü semptom gösteren bir bölümü de pozitif çıkan mesai arkadaşlarımız var" diye konuştu.

15 gün içerisinde, sosyal medya hesabından provakasyon yapan 2 bin 683 hesabın belirlendiğini söyleyen Soylu, bunların %70'inin Fetullahçı terör örgütü, PKK, DHKP-C gibi terör örgütleriyle bağlantılı olduğunu söyledi. Soylu, karantina önlemi alınan yerleşim yerlerine ilişkin ise, "Şehirler arası yolcu taşımacılığı yüzde 98.9 düştü. Şu anda 21 ilimizde 50 belde, köy ve mezrayı karantinaya aldık" dedi.