Son Günlerde Neden Vakalar Artıyor , Korona Dokunarak Bulaşır mı? İşte Cevabı

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara "Başlangıçta, virüsle ilgili bilgilerimiz daha kısıtlıydı. Bununla nasıl savaşacağımız konusunda da elimizdeki verilerimiz azdı. Geldiğimiz noktada fiziki olarak aramızdaki mesafeyi koruduğumuz müddetçe virüsün bana artık gelme ihtimalinin çok az olduğunu söyleyebiliyorum" dedi. İlk bilgilerin aksine dokunma yoluyla bulaşma ihtimalinin düşük olduğunu belirten Kara "Bu hastalığın bulaşmasında esas olan damlacıktır" ifadelerini kullandı. İşte o açı

Son Günlerde Neden Vakalar Artıyor , Korona Dokunarak Bulaşır mı? İşte Cevabı

Korona dokunarak bulaşır mı? Son günlerde neden vkaa sayısı artıyor?

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, bi,r televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Kara yaptığı açıklamada, son dönemde açıklanan sayıların aynı düezyde devam ettiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

Kara, "Tanı koymadaki başarımız devam ediyor. Yakaladığımız vakaların etrafında filyasyona da başarıyla devam ediyoruz. Bundan sonra aşağıya inişimiz belki biraz daha yavaş olacak" dedi. Hastanede ve yoğun bakımdaki hasta sayılarında azalmanın devam etmesinin de önemli olduğunu söyleyen Kara "Hep beraber kurallara, maskemize, mesafemize, hijyenimize en çok dikkat edeceğimiz dönemdeyiz. Aksamalarımız olursa bu rakamlarda küçük küçük, bazen daha büyük oynamalar olabilir" diye konuştu.

VAKA SAYISINDAKİ ARTIŞ

Son günlerde pozitif vaka sayısının artmasına da değinen , bunun nedenini söyledi. Kara, hastalık olasılığı yüksek bir gruba test yapıldığı için pozitif sonuç sayısının geldiğini söyledi ve "Eğer ben çok tanımlayarak yapıyorsam o zaman bazı vakaları atlıyorum anlamına gelebilir bu. O zaman bu oran yükselir. Ama bu önümüzdeki hafta da böyle devam ederse test sayımızı ya da uygulamamızı değiştirmemiz gerekir" ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM   | ANKARA