Son Dakika: Vaka Sonrası 4 Şehirde Karantina Başladı İşte Karantinaya Alınan Yerler

Son dakika haberi: 4 şehirden art arda karantina haberleri gelmeye başladı. Edinilen son dakika bilgilerine göre Afyonkarahisar, Bitlis, Sivas ve Balıkesir 'de birçok yer karantinaya alındı.

Son Dakika: Vaka Sonrası 4 Şehirde Karantina Başladı İşte Karantinaya Alınan Yerler

Son dakika : 4 şehirde karantina başladı.

Koronavirüs salgınında yeni vakalar ortaya çıkmaya devam ediyor. 4 şehirden karantina haberleri geldi. Edinilen son dakika bilgilerine göre Afyonkarahisar, Bitlis ve Sivas ile Balıkesir 'de birçok yer karantinaya alındı.

İşte karantinaya alınan yerler

AFYONKARAHİSAR 'DA KARANTİNA

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde bulunan 16 binada , yeni tip korona vakalarının ortaya çıkmasının ardından karantina uygulamasının başlatıldığı belirtildi.

İlgili adreslerin paylaşıldığı açıklamada, karantina tedbirlerine uymayanlar hakkında adli ve idari cezai işlem uygulanacağı ifade edildi.

BİTLİS 'TE KARANTİNA BAŞLADI

Bitlis'in Hizan ilçesinde son zamanlarda görülen vakaların artması nedeniyle İncirli köyünün karantinaya alındığı bildirildi

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlçeye bağlı İncirli köyü geçici süreyle karantinaya alınarak giriş çıkışların kapatılmasına karar verilmiştir. Bu adreslerde ikamet eden, iş devamlılığı zorunlu olan emniyet ve jandarma personeli ile sağlıkçılar, ilgili kısıtlama kararından muaf sayılacaktır. Alınan kararlara uyulmaması durumunda ve her seferinde olmak üzere 3 bin 150 lira idari para cezası uygulanacaktır."

SİVAS 'TA KARANTİNA

Sivas'ın Suşehri ilçesine bağlı olan Arpacı ve Taşbayır köyleri, Kovid-19 salgınının vatandaşların hayatını tehdit etmesini engellemek ve sosyal izolasyonu sağlamak amacıyla İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantina kararı alındı.

Karantina nedeniyle köye giriş ve çıkışlar yasaklandı.

BALIKESİR 'DE KARANTİNA

Havran ilçesi kırsal Kalabak Mahallesi, Covid-19 vakalarındaki artış ve temaslı kişilerin artması üzerine  karantina başlatıldı. İşte açıklama

"Balıkesir ili Havran İlçemize bağlı Kalabak Mahallesinde Covid-19 vakalarının görülmesi ve çok sayıda temaslı kişi bulunması nedeniyle hastalığın yayılımını önlemek amacıyla belirtilen yerleşim yeri İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 12.10.2020 tarihinden itibaren karantina altına alınmıştır."