Son Dakika: Uzmanlardan Makyajda Korona Uyarısı

Son dakika: Uzmanlardan koronavirüs uyarısı geldi. Yapılan açılamada, "Kişinin bir özel gün nedeniyle makyaj yapması gerekiyorsa, kişisel eşyalarını kullanıyor olması gerekiyor. Profesyonel bir uygulama alacaksa, tek kullanımlık ürünlerin tedarik edilmesini istemeli ya da bu ürünleri kendisi almalı" denildi.

Son Dakika: Uzmanlardan Makyajda Korona Uyarısı

Korona uyarısı: Maktaj yapmayın.

Türk Dermatoloji Derneği Üyesi Doç. Dr. Selda Pelin Kartal, virüs salgını ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu ve makyaj uyarısında bulundu.

AYNI MAKYAJ MALZEMEESİNİ KULLANAN 35 KİŞİ KORONAYA YAKALANDI

Geçtiğimiz hafta Ordu 'da bir düğünde feci olay yaşandı. Düğünde aynı makyaj malzemesinden kullanan 35 kişi coronavirüse yakalandı. Bununla ilgili açıklama yapan Kartal, sadece corona riski olmadığını , diğer pekçok hastalığı da tetiklediğini söyleyerek bu dönemde makyaj yapılmaması gerektiğini söyledi. 

Kartal, "Koronavirüs döneminde gerçekten makyajı mümkün mertebe kullanmayın. Zaten maske dudakları örtüyor, belki bir nemlendirici kullanılabilir. Göz mukozasından geçebildiği için 'göz makyajlarına dikkat edin', 'yapay kirpik kullanmayın' diye zaten hep söylüyoruz. Bir kişinin belli bir özel gün nedeniyle makyaj yapması gerekiyorsa, kendi kişisel eşyalarını kullanıyor olması gerekiyor. Kendisi yapacaksa ellerini güzelce yıkayacak, temiz olduğundan emin olduğu kendi ürünleri ile makyaj yapacak. Göz ürünlerine çok dikkat ederek bu uygulamayı yapacak. Daha sonradan hasta olduğunu fark ederse geçmişte kullandığı o ürünleri atmasını tavsiye diyoruz" ifadesini kullandı.

Kartal , tek kullanımlık malzemelerin kullanılması gertiğini söyledi.