Son Dakika: Teravih Namazlarıyla İlgili Açıklama Geldi

Son Dakika... Ramazan ayında Teravih namazlarıyla ilgili açıklama geldi...

Son Dakika: Teravih Namazlarıyla İlgili Açıklama Geldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, teravih namazlarıyla ilgili açıklamada bulundu. Bakan Koca, Ramazan ayında geçtiğimiz yıl olduğu gibi teravih namazlarına yönelik kısıtlama getirilip getirilmeyeceği yönündeki soruya yanıt verdi. Sağlık Bakanı, tedbirler alınarak teravih namazlarının kılınabileceğini söyledi.

Koronavirüs salgınında gelinen son noktaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Fahrettin Koca, Türkiye'de mutasyon virüsün yayılımının sürdüğünü, an itibariyle oranın yüzde 75 seviyelerine geldiğini belirtirken, en fazla görülen varyantın İngiltere kaynaklı varyant olduğunu belirtti. 

Ramazan ayında teravih namazlarına ilişkin de konuşan Sağlık Bakanı, tedbirler alınarak namazların kılınacağını söyledi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Teravih namazları yasak olmayacak ama özellikle bu noktada hassasiyet gösterilerek tedbirler alınarak kılınmaya devam edilecek. Sayın Diyanet İşleri Başkanımızın da bu konuyla ilgili zaten açıklamaları olacak ama toplu organizasyonlar iftar ve sahur gibi dün Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı şekliyle yasaklandı." diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DÜN YENİ KISITLAMALARI DUYURMUŞTU

Devletimizin tüm imkanlarını sonuna kadar zorluyoruz. Şartların el verdiği her durumda normalleşme adımlarını atarak, kısıtlamadan bunalan milletimize nefes aldırmaya, esnafımıza yol açmaya çalışıyoruz. Dünyadaki pekçok ülkeye göre tedbirleri en akılca uygulayan ülkeler arasındayız.

Vaka, ölüm sayıları arttığında tedbirleri güncellemek durumunda kalabiliyoruz.

Ülkemizi bir an önce salgının yol açtığı cendereden kurtarmanın yolu kurallara uyumdan çıkıyor.

Salgının tedbiri hususunda herkesin polisi kendi vicdanı ve aklı olmak mecburiyetindedir. 

Vatandaşlarımızı bir defa daha TAMAM diye ifade ettiğimiz temizlik, maske, mesafe kurallarına sıkı sıkıya riayet etmeye davet ediyorum.

Bugün de salgınla ilgili tüm gelişmeleri ayrıntılı bir şekilde değerlendirdik. Aşılamada ileri yaşlardan başlayarak 15 milyon rakamına ulaşmanın etkilerini sahada görmeye başladık. Bu sayede ileri yaş gruplarının vaka, hasta, yoğun bakım oranlarının belirgin şekilde azaldığını gördük. Yatan hasta, yoğun bakım hastası oranları vaka sayısıyla aynı düzeyde yükselmiyor. Vefat sayılarının artması bizi mevcut uygulamaları gözden geçirmeye mecbur bırakıyor.

İllerimizi kriterlere göre düşük riskli, orta riskli, yüksek riskli, çok yüksek riskli olarak belirleyerek renklere ayırmıştık.

Çok yüksek riskli grubu teşkil eden kırmızı kategorideki illerimizin sayısı nüfusumuzun yüzde 80'ini teşkil eden 58 şehre ulaşmıştır. Elimizdeki veriler ve yaptığımız değerlendirmeler tüm bunlar ışığında şu hususları paylaşma kararı aldık. Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21.00 ve sabah 05.00 olarak haftanın her günü devam edecek. Kırmızı kategorideki illerde sadece pazar günü uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması cumartesi ve pazar olarak sürecek. Kafe ve lokanta gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye'de yüzde 50 kapasite ile tüm Türkiye'de devam edecek. Ramazan ayında ise hep birlikte biraz fedakarlık yapacağız. Ramazan ayı boyunca ülke genelinde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulayacağız. Sadece Ramazan ayı boyunca Türkiye genelinde lokanta gibi işletmeler sadece paket servisi yapacak. Ramazan ayı boyunca toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştirilemeyecek. Bu uygulamadan etkilenecek lokanta ve kafe gibi işletmelere bazı katkılar sağlayacağız. Nisan ve Mayıs aylarında normalleşme kapsamında sigorta primi desteğinden faydalanamayanların prim yüklerini üstlenecek, kişi başı 1500 lira nakdi ödeme yapacağız.

Vatandaşlarımızdan bayram ile birlikte her alanda özgürlüğümüzü gönlümüzce yaşacağımız bir Türkiye fotoğrafına kavuşmak için bu süreci dikkatle ve hassasiyetle değerlendirmeyi rica ediyorum. Hepinize sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.